pühapäev, 15. jaanuar 2012

Talverõõmus

Ärge saage valesti aru - postituse pealkirjas ei ole kirjaviga:) Ma olengi talverõõmuS - vähemasti täna. Kui te oleksite mind näinud eile hommikul 7.30 Tallinna Ülikooli poole sõitmas pisaratevoolus, siis te kahtleks minu talverõõmus sama palju kui ma ise, aga kes vana asja meelde tuletab, sel ...jne. 
Lõpuks ometigi sai sügis läbi ja selle üle on mul isegi siis hea meel, kui hommikul ärgates on toas vaid 17 kraadi sooja või kui peab raske puukorviga teisele korrusele ronima või  kui saabud peale pikka töö- ja ülikoolipäeva koju ja pead minema lund rookima. Ikkagi on hea meel, sest kõige enam ma jälestan sellist ilma, kus sajab lakkamatult vihma. 


Lõpuks ometigi saab päriselt suusad ja kelgud garaažist välja võtta ja ametlikult talverõõme nautida. Millegi pärast Sebastian ei taha sel aastal suuski alla panna, aga kelgutada tahab küll. Katariina sai uued suusad ja suustab mõnuga, kuigi ega kelgutamisestki ära ei ütle. Jalkamaniakkidel on suht savi nii kelgust kui suuskadest, sest olenemata ilmast on neil jalas putsad ja pall lendab. Vähemasti ei ole valus kukkuda ja no riided on ka lihtsalt märjad, mitte porised. 


Me tegime ka poistega ühe jalkaturniiri. Mängureeglid olid suht lihtsad. Mina ja Liisu Robini ja Erlendi vastu. Nende värav oli igal pool ja meil väravat polnud:D Nad said jumala haledalt pähe, seis jäi 22:0. Te ei kujuta ette, kui närvis nad olid meie väga kasulikest reeglitest. Me natuke muidugi terroriseerisime ka neid, kui reegleid vaadata, aga võttes arvesse, et nemad käivad jalkatrennis ja meie oleme Liisuga suht mittesportlikud tüübid, siis meie arvates olid reeglid siiski leebed. Ja kuhu jääb siis mängurõõm! ekole...


Seebul on õues tunnel ka. Selle ta tegi eile, siis kui Robin ja Erlend jalkat mängisid ja mina ülikoolis olin. Talle väga meeldivad igasugused kohad ja asjad, kuhu saab sisse pugeda ja välja ei paista. Küllap sellest tulenevalt on tal ka oma tunnel jalkaplatsi juures. Sebastian on üldse suur talvenautija. Tema lemmikaastaaeg on talv. See võib tuleneda sellest, et talle väga ei meeldi päike, kuna see olevat nii ere. Samas lumi on ju ka ere, nii et mine sa võta kinni. Aga ometigi meeldib talle talv väga - kelgutamine, lumekujude tegemine (see ei pea olema tingimata lumememm, seetõttu kirjutasingi "kujud"), lume rookimine. Ta on muuseas suur abimees koos Robiniga, kui on vaja lund rookida.



Igatahes - minge õue! Ma ei saa öelda, et talv kuulub mu lemmikaastaaegade hulka, kuid kui ma pean valima vihma ja pori ning külma ja lume vahel, ma valin viimase. Ja tegelikult ei ole täna veel külm, külmaks pidavat minema alles uue nädala keskel. Kui te suusatada ega kelgutada ei taha, mängige jalgpalli (enda reeglite järgi muidugi) ja no siis pole päris kindlasti külm. Meie teeme nüüd kaminasse tule ja joome sooja teed ning naudime vaba päeva edasi.

3 kommentaari:

  1. reeglid olid ju igati ausad;) poistel polnud muud vaja kui oma väravat kaitsta...kuigi mis seal salata nende väravaid oli igas ilmakaares:)))

    VastaKustuta
  2. No minu arvates oli neil täna väga hea kaitsetrenn, niiet - pole neil siin viriseda midagi.

    VastaKustuta
  3. Kadri, oled sa tähele pannud, et päevad on pikemaks läinud? Mina olen... Ja sellest on mul ikkagi väga hea meel, olgu siis talverõõmus või talverõõmud:D

    VastaKustuta