pühapäev, 4. jaanuar 2015

Lambad on siin ja lambad on seal....

....vagurad head, vagurad head :)

Kõikidest heegeldatud mänguasjadest on kõige rohkem positiivset tagasisidet saanud heegeldatud lambad. Õpetuse ostsin Disainimajast ja see on pärit Kristi sulest. Kristi lambad on ilma kangatükita kõrvadel ja sabata. Mina ei saanud kuidagi saba tegemata jätta, sest üks korralik saba käib ju lamba juurde. Ja minu meelest annab sobivas toonis kangatükk kõrva sisemuses nii palju ühele väikesele lambale juurde. Väikesele... Ega ta nii väike olegi. Kui heegeldada nr 2 heegelnõelaga, tuleb lamba pikkuseks umbes 30 cm. Kui suurendaks heegelnõela numbrit, kasvaks ka lammas koos sellega. Iga lammas saab endale ka alati sobivas toonis paela.

Esimene lammas läks "Jõulud haiglas" projekti kotti :)


Järgmised kaks lammast tegin müügiks, mis on selle ostetud õpetuse puhul lubatud (st teha mänguasju ka müügi otstarbeks). Sellel tööl oli kuidagi teine hingamine. Mulle meeldib teha asju, mille puhul ma tean, kellele need lähevad. Tean kasvõi natukenegi. Või tean eesmärki (heategevus). Heegeldasin neid lambaid ja koguaeg mõtlesin, et ei tea, milline see laps küll on, kes selle lamba saab? Kas ta ka hoiab oma uut sõpra? Kui vana ta võiks olla? Õnneks lammaste tellija jäi tööga väga rahule ja sain hiljem ka ühe foto magavast lapsest, kellel väike lambake kaisus :)


Järgmised kaks lammast läksid kingiks Peedule, Anne tütretütardele. Siis oli neid lapsi veel kaks, nüüd aga juba kolm - üks lammas vajab tegemist? Küll hinge tekib tunne, kui selleks vajadus tuleb :) Alati on tekkinud. Olen ühte Anne lapselast näinud - oli teine selline pisike, punases haalaris ja naeratav. Kuna tegu oli tüdrukutega, teadsin, et üks lammas tuleb roosaga ja teise puhul langes poes valik millegi pärast lavendlile... Ei teagi, miks. Lihtsalt läks nii.


Viimatine lammas, kelle ma valmis tegin, läks meie isiklikule armsale lambakesele :) Kata nimelt ongi lamba-aastal sündinud ja naljatamisi teda ka lambakeseks kutsutakse, sest ta on nii vaikne, nii lahke, nii õrn, nii kaunis, nii puhas, nii heausklik, nii sinisilmne, nii usaldav, nii .... Armas lambake :) 



Igal lambal on oma minek. Minek sinna, kus teda oodatakse ja ehk vajatakse. Kui Sul on ka keegi, kellel on vaja lammast, aga Sa ise ei oska teha, siis me võime kokkuleppele jõuda. 

Laualusoovitus ka : lambalaul 



3 kommentaari:

  1. Aitäh, aitäh :) Nad on tõesti nii armsad ja pehmed!

    VastaKustuta
  2. Need Sinu tegelased on kõik ühed nunnukad. Aga...Kas me saaksime kokkuleppele ka ühe kassiga? Minule endale, sest olen kassiaasta kass ja mul on nende loomadega eriline suhe :D

    VastaKustuta
  3. Ruth, ikka saab kokkuleppeid sõlmida. Suhtleme meilitsi :-)

    VastaKustuta