pühapäev, 25. juuli 2021

Kultuurne väljasõit

Inimeses peab kõik ilus olema, eksole? Isegi siis, kui arvad, et oled kõige karvasem ja hirmsam mees Märjamaal :)  Ma kutsusin oma meesinimesed kontserdile. Robin ütles alguses, et tema pole huvitatud, aga kui ma ütlesin, et tõenäoliselt läheme kuskile restosse sööma ka, siis arvas, et suve jooksul korra võib ju ennast paremini riidesse ka panna ja perega kultuursele väljasõidule tulla :) 

Alstuseks me läksimegi Hea Maa restorani sööma, sest see oli restoran, kus lubati ka koeraga sisse sööma minna, juhul, kui väliterrass peaks täis olema. Ehk siis koerasõbralikkus võitis südamed. Jõudsime Pärnusse viie paiku ja saime koha siiski väliterrassil. Ilm oli soe, kuid mitte üleliia ja me istusime kõige tagumisse lauda, et meie koer kedagi ei häiriks. Koer aga on üks igavane nihverdis, kes nihverdas end lahti ja läks uurima, mis ümberringi toimub. Sellel ajal, kui me parasjagu tellimusi esitasime. Arvo õnneks märkas üsna ruttu, et Mirat pole ja sai ta siiski Hea Maa hoovi pealt kätte. Kui me tellimuse tegime, siis teenindaja küsis, kas me toome koerale vett ka - minu meelest nii armas tähelepanek. Niiet, kui te soovite Pärnus sööma minna ja teil on koer kaasas, siis soovitan Hea Maa restorani. 

Sõime erinevaid asju. Tellisime alustuseks "Valik head ja paremat kahele Hea Maa köögist". Oleme seda varem tellinud ja see on just hea eelroog neljale. Kahekesi süües on seda liiga palju. Seal oli igasuguseid asju, alustades kitsejuustust, lõpetades veise tartariga. Isegi Sebastian leidis sealt midagi ampsata, möödunud aastal see veel nii ei olnud. Samuti toodi lauda nende endi tehtud sepik toorjuustumäärdega, mis oli väga maitsev. Mõnusa krõbeda koorikuga ja maitseküllase toorjuustumäärdega. Igatahes oli seda kõike eelroaks rohkem kui küll. 


Pearoogadeks võtsime meie Arvoga seasisefilee, Sebastian võttis pardi rinna ja Robin kohafilee. Magustoiduks võttis Robin šokolaadikoogi, Sebastian vaniljejäätise (juhuslikult oli rahvusvaheline vaniljejäätise päev) ja mina rabarberisupi ingverijäätise ja vahvliga. Söögid olid väga head. Ja nägid väga apetiitsed välja. Sebastian tõstis oma taldrikust igasugused sparglid ja lillkapsad ja muud jupid minu ja Robini taldrikusse, jättes endale kartulifondanti, pardi rinna ja porgandi. Sõi ja kiitis väga heaks. Robini kala nägi ka väga isuäratav välja ja ma korra isegi kahtlesin, et oleksin ka pidanud kala võtma sea asemel, sest ma olen ära hellitatud ja Arvo sea sisefilee on igatahes parem, kui restoranis saadu. See oli kuiv ja väga raskesti lõigatav. Maitse oli hea, aga jah, kuivaks oli küpsetatud. Igasugused lisajupid olid väga maitsvad. Aga kõige rohkem maitses mulle ikkagi minu magustoit - see oli nii mõnusalt hapukalt magus ja krõmpsuv (besee), et lausa sulas suus. Sebastian ütles ka, et ta oli üllatunud, et peale jäätise oli kausis veel beseed ja vahvel ja ta kiits ka magustoidu väga heaks. Robin jagas oma šokolaadimöllu isaga, sest seda oli liiga palju. Mulle tundus kõrvalt vaadates, et oli natukene kuiv kogu see magustoit, aga võibolla ma eksin. Igatahes midagi järgi ei jäänud (Robin sõi ühe minu lihatüki ka ära, mida ma ei tahtnud) ja kõik oli väga maitsev. Iga kell läheksin sinna tagasi sööma, sest nagu ma juba kuskil olen kirjutanud - lihtsuses peitub võlu. Ei ole vaja asja nii peeneks ajada, et aru ei saa, mida sööd. Head, lihtsad ja maitsvad söögid. 


Kõhud täis, läksime linna peale jalutama. Robin küll porises, et tema polnud sellega arvestanud, et peab siin peale söömist mingeid jalutusringe tegema ja tahtis hirmsasti kuskile istuda hoopis, aga no polnud võimalik, sest kui Sa oled Pärnus ja ilm on ilus, siis ikka lähed teed kasvõi väikese jalutusringi. Ja siis oligi aeg juba Ammende Villa õuele sammud seada, kus hakkas toimuma Maarja-Liis Ilusa, Marko Matvere ja Rein Rannapi kontsert. Saime kohad puupingil ja siis Robin porises, et tema ei jaksa sellel puupingil istuda, lähme jaluatma :))))) 

Kontsert oli ilus. Mõned laulud olid küll väga sünged, aga tegelikult oli ilus kontsert. Mulle isiklikult meeldib kõige enam Maarja, minu meelest on ta üks ilusama ja võimsama häälega Eesti naislauljaid. Esitlusele tulid Rein Rannapi lood, mis on ikka väga rasked ja neid ikka annab ära õppida. Sebastian lootis kontserdist enamat. Ta lootis, et esitlusele tulevad Maarja ja Matvere lood ning kuna lood olid enamasti talle võõrad, siis väga sügavat muljet kontsert talle ei jätnud. Robin ütles, et järgmine kord valib koha tema ehk et oleks võinud Tembu-Vembu maale minna :))))) 


Nii palju siis kultuursest väljasõidust. Mira oleks ka tahtnud pigem ringi joosta. Kogemata juhtus nii, et tuli üks tüdruk, ütles, et ta on 3aastane ja kas ta võib koerale pai teha. Mira muidugi arvas, et südamesõprus on sõlmitud ja lakkus väikese tüdruku näo üle, kuid siis selgus, et tegu oli Maarja-Liis Ilusa tütrega ja me teda oma koju siiski viia ei tohi. Sõprus jäi üürikeseks. 

Minule meeldis kontsert väga. Robin sai lõpetuseks Matverelt ühe karu laulu ka ja siis läks isegi tema nägu naerule. Sebastian kuulis mõnda endale tuttavat laulu ka ja ütles, et oli talutav. Arvo arvas ka, et kui oleks olnud Matvere ja Maarja looming, oleks parem olnud, aga ka Arvo kiidab väga Maarja hääle ulatust. Ja seda, kui oskuslikult ta luupi kasutab. 

Ütleme nii, et kultuurist oli selleks suveks küll ja veel :) Vähemasti poiste arvates :) Aga nagu ma postitust alustasin, siis  inimeses peab kõik ilus olema ja korra aastas võib ka suur ja karvane mees kontserdil käia. 



Teie Ennike

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar