teisipäev, 13. november 2018

Jõulud haiglas 2018


Naerata Ometi MTÜ on algatanud ja ellu viinud juba 9 aastat heategevuslikku projekti, kus heade inimeste ja firmade abiga on jõulurõõmu viidud nende lasteni, kes peavad jõulud haiglaseinte vahel veetma. See on inimlik märguanne kõigile nendele lastele ja nende peredele, et nad ei ole üksi - me kõik toetame ja hoiame üksteist siin armsas väikeses Eestis. See aasta on juubelihõnguline – 10.aasta. 

„Lapsele isetehtud mänguasi“ projekt kutsuti ellu 5 aastat tagasi, käesolev aasta on arvult kuues. 

Seni on viis aastat mänguasjade kogumist ja kordineerimist ellu viinud Laura Sillar (http://artefleur.blogspot.com ) kes andis nüüd teatepulga mulle üle, hakates ise samal ajal Naerata Ometi MTÜs tegema veel suuremaid tegusid, kui ta senini tegi. Püüan olla igati Laura vääriline ja olen kogu oma südamega projekti juures. 

Projekti raames ootame kõiki tublisid naisi ja mehi heegeldama, kuduma, viltima, õmblema, puutööna nikerdama mänguasju ja meenelisi kingitusi (näiteks kristalhaldjaid) tegema. Mänguasjad lähevad igas vanuses lastele, nii beebidele kui ka noortele. 

On ka mõned reeglid, selleks, et kõik sujuks paremini ja kingisaajad saaksid siirast rõõmu tunda: 

1. Mänguasjad peavad olema uued ja ei tohi olla mitte mingisuguste mängimisjälgedega

2. Mänguasjade täide peab olema uus (mahuline vatiin, lambavill, kerakiud jne), mitte mõne vana padja sisu

3. Mänguasjad võiksid olla valmistatud naturaalsetest ja puhastest materjalidest, võimalikult vähe tehiskiudu.

Kõik mänguasjad tuleb saata ajavahemikul 26. november - 12. detsember Märjamaa mini-Rimi Smartposti või Märjamaa Maxima Omniva pakiautomaati. Kahjuks puudub mul võimalus mööda linna käest-kätte käia asju kogumas. Saatmiskulu jääb heategija enda kanda. 

Mänguasjad lähevad kõkidesse Eestimaa haiglatesse heade päkapikkude abiga! Ükski jõulude ajal haiglas olev laps ei jää kingituseta!

Kui Sa mänguasju teha ei oska, aga tahaksid "Jõulud haiglas 2018" projekti siiski toetada, siis allpool oleval lingil on olemas võimalus, kuidas projekti toetada rahaliselt. Lisan siia Naerata Ometi MTÜ lingi:


Kui laps satub haiglasse, on see tema jaoks trauma. Kui laps satub haiglasse jõulude ajal, on see veel suurem trauma, sest kombed näevad ette, et jõulud on kodus, rikkaliku toidulaua ääres, pere, sõprade ja sugulastega, kuulates jõulumuusikat ja mängides uute mänguasjadega. On väga kurb, et on lapsi, kes peavad jõulud haiglas veetma ja seetõttu viimegi me ellu seda tänuväärset projeti, et näidata - me hoolime! Ja kui laps saab haigena oma kingipaki haiglaseinte vahel, siis see ootamatust kingitusest saadud rõõm ja positiiivne energia aitavad kindlasti paranemisele kaasa! 

Kõikide küsimustega palun pöörduda minu poole meili teel, milleks on ennike@naerataometi.ee

Naerata Ometi MTÜ poolt julgen hüüda kõva häälega - KUI OSKAD JA SAAD, SIIS AITA! Jõulud on andmise aeg, anname seegi aasta oma panuse muutes paljude haigete laste meele rõõmsamaks :)

ÜRITUS FACEBOOKEs

Homecraft pakub mänguasjameistritele puuvillaseid lõngasid soodsamalt, et anda enda panus käesolevas projektis :) Kõik lõnga ostma!

http://homecraft.eu/tootekategooria/puuvillased-longad-2/?fbclid=IwAR2EQ3Rd7OEgmYeuVA--BY0LCivIqc7-PAIprCSzxYkigO2JJoSUckj0-_8





Teie Ennike

2 kommentaari:

  1. Tere Ennike! Tahaks posti panna mõned mänguasjad, kas saad oma telefoninumbrit ka kuidagi jagada, seda on vist pakiautomaadi jaoks tarvis😊 Heade soovidega!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Palun kirjuta mulle meilile. ennike@naerataometi.ee Tänuga!

      Kustuta