kolmapäev, 28. august 2024

Ammende ja Mari Jürjens

Ühel ilusal suvepäeval nägin facebookes, et Ammende Villa hoovis on Mari Jürjensi heategevuslik kontsert. Head tehti Lastefondile, kes on mulle väga hingelähedane.  Ma tahtsin sinna väga minna, aga Arvo oli sel päeval Soomes ja ma sai aru, et ilmselt ma sinna minna ei saa. Aga! Ühel ööl, kui mul tuleb ikka häid mõtteid, ma otsustasin küsida Piretilt, kas tema ei tahaks minuga sinna kontsertile minna. Oi, see oli tõeline vägitükk, sest ma ikka naljalt selliseid asju ei palu. Minu suureks rõõmuks ütles Piret, et me võime minna küll :) Ostsime piletid ära ja ma jäin ootele. Ise koguaeg sisendasin endale, et ära üleliia oota, sest kontsert on alles 27.august ja see tähendab seda, et suvi saab kohe läbi. Ja nüüd peab nentima, et suvi saabki kohe läbi... Sest eile tuli Piret mulle järgi ja me sõitsime Pärnusse. 

Pireti valearvestuse tõttu jõudsime Pärnusse juba kell pool viis, aga kontsert hakkas alles kell kuus. Ma natukene olin imestunud küll, et me nii vara välja sõitsime, aga ma mõtlesin, et ju siis nii peabki. Kuna aega oli, läksime Supelsakstesse kohvi jooma. Ma polegi näinud, et seal kunagi nii vähe rahvast on. Kohvi oli hea, nagu heades restoranides ikka. Ajasime juttu ja aeg läks kiiresti. 

Oligi aeg Ammendesse sõita. Minu üllatuseks oli väga vähe rahvast. Eeldasin, et hoov on täis ja istekohti napib, kuid seda ei olnud. Ma ei tea, kas Mari Jürjens ei meeldi väga paljudele või milles oli asi. Ilm oli ilus (pisut jahedavõitu, aga ilus) ja no kellele ei meeldiks Mari Jürjens, aga nii oli. Saime väga head kohad üsna ette ja mul oli hea meel, et ma ikkagi julgesin Piretit paluda, et me läheks kontsertile. 

Nii ilus kontsert oli! Rohkem polnudki vaja, kui Mari ja tema kitarr. Ei mingit bändi, ei mingit loopi, ei mingeid poolpaljaid taustatantsijaid :D Lihtsalt Mari, tema kitarr ja kapo. Nii õrn ja nii ilus! Ja nii pikk kontsert. Ma olin valmis selleks, et ta laulab tund aega, aga ta laulis väikese vahega kaks tundi. Laulud paradiisist, sõpradest, vanaemast, süüst, mõtetest... Kõik ainult tema enda tehtud laulud, nii viisid kui sõnad. Sõnad olid sügavad ja puudutavad. Ja nii ta laulis seal omal õrnal häälel... Tuli soov kohe autosse plaat saada... Kui Pille soovitas mulle rahustavat muusikat, siis Mari Jürjens on küll üks, keda ma võiksin kuulata. Kas just õhtul voodis, aga igatahes ma võiksin teda kuulata chillhopile vahelduseks. 


Õhtul koju jõudes olin rahulik ja õnnelik. Õnnelik, sest julgesin Piretit kontsertile kutsuda ja õnnelik, et Mari oli nii hea, nagu ma arvasingi olevat. Õnneks Piretil oli autos üks soe tekk, mille me endale jalgade peale võtsime, sest muidu oleks küll ära külmunud. Külmunud olin ma sellele vaatamata muidugi ikka ja pidin voodisse minnes endale Arvo hommikumantli selga panema, aga see kõik oli seda väärt. 

Aitäh Piret, et võtsid rõõmuks minuga Pärnusse minna :) Loodan, et Sulle meeldis kontsert sama palju kui mulle. Või et...Sa ikka said seda nautida vaatamata kõigele. Ilmselt ma tükk aega nii julge ei ole, aga mõnikord siin elus peab ennast natukene sõrmest tõmbama, kui tahad midagi nii väga. Ja ma tahtsin seda kontsertit nii väga... Aitäh Mari Jürjensile selle intiimse ja ilusa kontserti eest! Youtubest mängib hetkel laul "Sõpradele"...


Teie Ennike


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar