kolmapäev, 20. november 2019

Daamid

Endla teater tõi etenduse "Daamid", mille lavastas Enn Keerd,  koju kätte ehk siis Märjamaa kultuurimajas sai kunsti nautida ja kuna me Ruthiga oleme ikkagi ka täitsa daamid (eriti mina, kellel pole isegi ühtegi huulepulka), siis muidugi me pidime seda etendust vaatama minema. Arvo poleks mingil juhul olnud nõus minuga seda vaatama tulema, sest seal oli sõna draama sees :) 

Osades olid Lii Tedre, Katrin Tammaru ja Jane Napp. „Daamid“ toob vaatajate ette ühe ebatavalise õhtu kolme täiesti tavalise naise elus. Õhtu, mis on täis dramaatilisi ja valusaid hetki ning väga äratuntavat igapäevast koomikat. See, kui sa oma igapäevarutiinis põrkud mõne keerulise või pettumust tekitava teemaga, on alati ootamatu. Ka siis, kui sa tegelikult tead, et millalgi see juhtub. „Daamid“ on lugu just sellisest ootamatust hetkest ühe pere naiste – vanaema, ema ja hilisteismelise tütre – elus. Õhtust, mis muudab nende kõigi elusid.

Foto Priit Loog


Mulle väga meeldis. Mulle meeldis selle etenduse jõulisus, dramaatilisus ja ebaharilikult sünge lõpp, kus kõigi ja kõige eest hoolitsev vanamemm jääb lõpuks üksi laua taha istuma, olles kaotanud kõik, mida ta kalliks pidas. Kaotas, sest ei osanud hoolida mõistlikuse piirides ja andmata hingamisruumi nii oma tütrele kui ka tütretütrele. Nats sai ikka nalja ka ja nutma ei ajanud - seega draamat ja komöödiat oli parasjagu. 

Aitäh Ruth! Jään järgmist korda ootama!


Teie Ennike

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar