pühapäev, 30. juuni 2024

Võsu Südasuve Challenge

Sellest pole just palju aega möödas, kui ma juhtusin lugema enda blogis erinevaid postitusi sellest ajast, kui tuuseldasin ringi Ruthiga.  Oi, me oleme koos palju toredaid asju teinud! Ja ka palju medaleid kogunud. Ennem koroonaaega sõitsime peaaegu iga nädalavahetus kuskile kõndima ja koos oli ikka ilmatumalt vahva olla. Siis tuli koroonaaeg ja rahvaspordi üritused muudeti virtuaalseks. Minul kadus sellega seoses täielikult motivatsioon, sest ma tundsin reaalselt, et pole mingisugust mõtet Märjamaa vahel tiirutada raha eest ja ära jäid ju ka kõik lõputud kilomeetrid Ruthi autos. Igatahes ma ühel hetkel otsustasin, et ma ei kõnni raha eest enam kilomeetritki. 

Otsus võis ju hea olla, aga eks ma ikka mõned kilomeetrid olen raha eest ka kõndinud. Viimati käisin vist eelmine aasta Rakvere ööjooksul. Või oli see lausa üle-eelmine aasta? Ei mäletagi, kui aus olla. Aga sel pole ka tähtsust täna. Igatahes ma lugein neid postitusi, mis me Ruthiga kõik käinud, näinud, teinud oleme ja pisuke kurbus puges hinge.... Tundin füüsiliselt, et ma tahan midagi koos temaga teha. Küsisin Ruthilt, milline järgmine rahvaspordi üritus tal plaanis on (ta käib nüüd nendel koos oma tütrega) ja kas ma tohin ka ühineda. Sobivasti oli järgmine ürits Võsul ja ma tohtisin ikka Ruthi ja Triinuga ühineda. Registreerisin end ära ja rohkem selle peale väga ei mõelnud.

Kuni ühel hetkel tabasin end mõttelt, et ma natukene pelgan. Polnud nii ammu sellisel massiüritusel osalenud (kui Rapla maakonna laulu- ja tantsupidu välja arvata) ja mul tekkis väike hirm, et äkki ma ei saa sellega hakkama. Siis mõtlesin jällegi, et Ruth on ju minuga, kõik on hästi. 

Ja täna hommikul asusimegi Ruthiga teele. Kõige pealt sõitsime Kosele, kust võtsime Triinu peale ja sealt põrutasime otse Võsule. Ilm oli kuum, sooja oli 24 kraadi ja lauspäike. Parkisime oma auto ära ja jalutasime stardinumbrite järgi. Mina ei olnud muidugi selle peale tulnud, et stardinumber välja otsida, aga Ruth mõtleb alati kõigele ning tal oli minu number ka olemas. Saime oma numbrid kätte ja läksime stardijoone taha. Võsu suvechallengel lastakse inimesi rajale kümne kaupa kümne sekundiliste vahedega. Otsustasime kohe, et kõnnime Triinu tempos ja keegi kuskile ära ei jookse. 

Midagi ei ole muutunud. Ma ei saa alguses käima ja lõpus pidama. Meil on koguaeg Ruthiga olnud nii, et tema veab alguses ja mina lõpus. Mingi neljandal kilomeetril ma mõtlesin küll, et oli seda nüüd vaja. Kannad olid valusad ja ilm oli kuum, aga siis ma mõtlesin, et seda oli ikkagi väga vaja. Kõndisime oma kümme kilomeetrit ära ja ausalt öeldes ma polnud eriti isegi higine. Aga jalad olid väsinud ikkagi. Aeg ei olnud just kõige parem, aga sellest pole midagi. Oluline on, et me läksime starti ja lõpetasime finishis (kaks katkestajat oli ka). 

Ma sain hakkama! Meie saime hakkama! Homme ma ilmselt kümmet kilomeetrit ei kõnni, aga tore oli ikkagi :) Peale seda, kui olime asjad autosse viinud, läksime O Kõrtsi lõunasööki sööma. Ooteaeg oli tund aega, aga toit oli hea. Selline pubilik, lihtne ja ports VÄGA suur. Ma sõin paneeritud kana friikatega ja mingi kaste oli ka (virsikuga), aga see mulle ei maitsenud. Kõhud täis söönud, hakkasime koju trippima. Viisime Triinu Kosele ja sõitsime koju. Ma olin vaikne. Osaliselt selle pärast, et ma olin väsinud, aga osaliselt selle pärast, et mul oli hea meel, et sain Ruthi ja Triinuga Võsu Südasuve Challengel osaleda. Mõtlesin omi mõtteid ja meenutasin kordi, kui sõitsime Ruthiga väsinult Eestimaa erinevatets paikadest kodu poole. Nagu poleks vahepealset tühja kohta olnudki...

Aitäh Ruth, et kampa võtsid ja tempot tegid :) Aitäh ka Triinule, kes polnud selle vastu, et ma ema ja tütre kvaliteetaega vahele puksisin. Sa küsisid, kas ma oleksin tahtnud kiiremini kõndida ja ma vastasin, et oleks tahtnud vahepeal joosta, sest jooksmine tundub kohati kergem kui kiirkõnd, aga tegelikult ma ei tahaks midagi muuta. Ma tahaksingi, et kõik oleks just nii nagu on, sest peaseegi on see, et oleme koos :) Järgmiste kilomeetriteni! Ja muidugi suure valge jäätiseni :)


Teie Ennike

neljapäev, 27. juuni 2024

Komplekt beebile

Ei, ei, meil ei ole kellelgi beebit tulemas. Vähemasti ei tea küll, et oleks. Väikseim beebi on hetkel peaaegu kolmekuune Mia õde Kristil. Ilmselt on ta viimane laps, kellel mul on au olla tädi. Aga! mulle väga meeldib titeasju kududa. Ja mulle üldse kudumine meeldib. See rahustab ja aitab mõtteid selgena hoida. Kuna Arvol läheb otsaesine higiseks, kui ta näeb oma naist diivanunurgas näputööd tegemas, siis olen püüdnud seda teha nii vähe kui vajalik ja võimalik. Aga tungi vastu ei saa ja siis ma otsustasin, et ma teen midagi müügiks. Mul ei ole muidugi õrna aimugi, kus ja kellele ma selle komplekti maha müün, aga igatahes ma sain tunde rahulikult diivaninurgas nokitseda. 

Ma ei ole varem sellsit mustrit kudunud ja pean ausalt tunnistama, et esimese hooga tegin kõik valesti ja pidin otsast peale algama. Kampsun on kootud ülevalt alla ja ilma ühegi õmbluseta ühes tükis. Juhend ikka Dropsi lehelt. Kuna mustri õpetuses oli viga sees, siis ma ei saanud seda üldse jooksma, kuni läbi närisin, et viga on sees. Vea tuvastamisega saavutasin edasimineku ja siis läks kõik juba lepase reega. 


Kuna kampsunist jäi lõnga üle, kudusin kohe mütsi ka ja kuna ikkagi jäi lõnga üle, kudusin papud lisaks. Lõng on Drops Baby Merino, mis on äärmiselt pehme ja mõnus naha vastas. Kui Sa tead kedagi, kes teab kedagi, kellel on sündimas või juba sündinud väikene beebi, siis võid talle lahkesti linki jagada, et mul õnnestuks see komplekt maha müüa ja võiksin uue projekti ksile võtta. Suurus on 1-3kuud, et siis ikka väikene. 

Uus lõng on pakiautomaadis. Juba tean, mida teen, aga mitte müügiks. Teen, sest tunnen nii...

Teie Ennike


teisipäev, 25. juuni 2024

Pikad jaanid

Otsustasime Arvoga, et veedame sel aastal jaanid Liisu juures, kuid kuna paljud läksid Muhku, siis olime natukene kõhkleval seisukohal, sest Muhku oleks nagu ka tahtnud minna. Aga keegi ei keelanud meil seda teha juba 22. juunil ja siis ikkagi jaanid Liisu juures veeta. Mõeldud tehtud! Plaanisime nii, et läheme 22.juuni päeval Muhku ja tuleme sealt 23. juuni hommikul ära. Inimene plaanib, jumal seab - 22. juuni ainuke praam, kuhu veel autopiletit sai, oli hommikul 6.45. Arvot see ei heidutanud ja ta ostis sinna peale piletid. Ma olin natukene ärevuses, sest ma pole harjunud hommikul nii vara voodist välja tulema, aga igatahes tõusime hommikul kell 4.00 üles ja päev võis alata. Koer vaatas meid nagu kuutõbiseid ja ei saanud aru, miks me öösel kohvi keedame. 

Sõitsime praami peale ja olime 7.15 Muhus. Ilmselgelt on see ikka väga varajane aeg, et külla minna :) Ja nüüd tuleb see osa, mida teeb ainult minu mees. Ta ütles, et lähme Kuressaarde hommikust sööma. Tundub totter, eks? aga mitte Arvo puhul. Teda ei heiduta mõte, et me sõidame 120km selleks, et süüa hommikusööki. Veerand üheksa olime Kuressaares. Olime endale välja valinud kohviku, aga see avati alles üheksast ja siis me läksime Kuressaare linnuse ümber jalutama. Tegime tervele linnusele ringi peale. Oli ikka ilus küll! Mira ainult kartis. Ta kuidagi tajus, et me oleme kõrgel ja tahtis koguaeg sealt ära saada, aga lühikese rihma otsas ikka sai selle ringi tehtud. Linnuse ümbrus on väga ilusasti hooldatud ja vaated olid ilusad. 

Nii palju kalu...
Pardipere

Peale jalutuskäiku oli kell nii palju, et kohvik Classic oli avatud ja me panime Mira autosse lõugama ning jalutasime kohvikusse. Ma ei ole harjunud hommikul sööma, aga päev oli juba täis tuuridel ning me tellisime kohvid ja Classicu traditsioonilise hommikusöögi, mis oli väga hea. Ainult see sai mulle väga ei meeldinud. Vaatasime mööduvaid inimesi ja nautisime hommikusööki. Ilm oli suurepärane ja me veetsime kohvikus mõnusasti aega. 

Peale hommikusööki jalutasime tagasi auto ja Mira juurde ning sõitsime muhku Annely ja Berdi juurde.  See oli juba sobivam kellaaeg külla minekuks. Üksteist jõudsime kohale. Vahepeal tegime väikese peatuse moonipõllu juures, sest see oli lihtsalt nii ilus. 

Annelyl ja Berdil on seal väga mõnus olemine ja elamine. Natukene nagu Pipi Pikksuka moodi, kuid hubane ja vaikne. Mina valutasine oma südant Mira pärast, kes ei näe ja kartsin, et ta saab lambakarjusest voolu nagu eelmine kord, kui me Muhus käisime, aga lambaid seekord kodu juures ei olnud ja karjuses voolu samuti polnud. Veetsime päeva erinevaid töid tehes. Mina ja Annely rohisime lillepeenart, Getter värvis sauna seina, Bert ja Arvo käisid ATVga mere äärest lõkkematerjali toomas. Mira elas vaba koera elu ja ajas oma koeraasju. Muidu oli kõik normaalne, aga Arvo ei tohtinud eriti kuhugi ära kaduda, sest siis ta hakkas kohe teda taga otsima. See tund aega, mis nad Berdiga mere ääres käisid, oli ikka paras tüütus, sest ta tahtis koguaeg selles suunas minema minna, kuhu Arvo kadus, aga ma ikka suutsin ta kuidagi hoovi peal hoida. 

Õhtul tegime sauna ja tünni ja grilli. Mina läksin üsna varakalut magama, sest ma olin nii läbi omadega sellest kella neljasest ärkamisest. Arvo tiksus natukene kauem. Hommikul hakkasime 10.15 praamiga kodu poole trippima. Koju jõudsime kaksteist. Siis ei olnud eriti palju aega ja olid mõned tegevused, mis tulid ära teha, selleks, et Liisu juurde minna. Liisu juurde jõudsime pool viis. Kõik olid sinna kokku tulnud, isegi Jants tuli Lääne-Virumaalt kohale. Õhtu oli soe ja sääsetu, grillisime (ilmselt soovin paar päeva lihavaba olla), saunatsime, tünnitasime, käisime jaaniusse otsimas (mida ei leidnud). Me jäime Arvo ja Miraga Liisu juurde ööbima Volvosse. Kahjuks ei olnud eelmistel päevadel aega mõelda välja mingeid lõbusaid ja huvitavaid tegevusi jaaniõhtuks, kuid peetud need sai. Eile veeldusime.... Ma olin sellest ringirändamisest nii väsinud, et läksin kell kümme magama. Ei vaadanud ühtegi minutit jalgpalli... Kuigi Itaalia mängis. 

Selleks korraks jaanid peetud ja ringi rännatud. Koer on nii väsinud, et ei taha isegi jalutamas käia :D Laseme tal täna olla ja puhata. Mina kavatsen ka täitsa rahulikult võtta - Arvo suhtes ma nii kindel pole :) Tore oli igasuguseid sugulasi näha nii siin- kui sealpool, aga see kõik kokku oli ka väga väsitav. Natuke kahju on see, et poistega ei saanud koos olla, nemad veetsid oma jaanid Sipas, aga pole hullu. Eks tuleb muid ühiseid tegevusi. 


Teie Ennike

pühapäev, 16. juuni 2024

Lõuna-Eestit avastamas

Meie hõikasime välja ja väga paljud ühinesid ning nii me sõitsimegi kolme auto ja üheteistkümnekesi (mina, Arvo, Sebastian, Liisu, Raivo, Adeele, Triin, Marek, Chris, Bassu ja Margus) Lõuna-Eestit avastama. No tegelikult oli meid muidugi kaksteist, sest Mira on ju ka seal, kus on tema pere :) Nagu tellitult oli ka väga ilus ilm. Liisu maja juures oli kokkusaamine, kus jagasime inimesed kolme auto peale ja võiski meie päev alata. Esimene sihtkoht, kuhu suuna võtsime, oli Põltsamaa loss. 

Me ei ole Põltsamaal väga käinud ja selle vaatamisväärsustega tutvunud. Kuidagi nii on juhtunud. Arvo lihtsalt mõtles, et ühe soojaga Tartusse sõita oleks liig ja nii ta leidiski, et vahepeatusena oleks vahva minna vaatama seda Põltsamaa lossi. Kogu see kompleks jaguneb kolmeks: muuseumi osa, torni osa ja kiriku osa. Me võtsime täispiletid, et kõik kolm osa ära vaadata, aga minu tagasihoidlik arvamus on, et selle raha eest oli ikka suhteliselt lahja värk. Eriti muuseumi osa. Kuigi seal muuseumis oli üks vahva ruum, kus oli suur laud ja toolid ning sinna oli tehtud selline äge asi, et ühte nuppu vajutades hakkasid neljal toolil tähtsad inimesed rääkima, millal nad valitsesid, millal sõdisid, millal pidutsesid, kui kaua elasid. Nalja võtmes. See oli küll päris ägedalt tehtud. Aga muidu oli muuseum ikka suhteliselt lahja. Ja loss on selle kohta ka kuidagi palju öeldud... Aga ei kahetse, et käisime. Kogemuse mõttes oli ikkagi huvitav. 

Me liiga palju aega seal muuseumis ei kulutanud ja läksime torni, kuhu viis päris pikk trepp ja no nui neljaks - Mira ei ole nõus võõrastel treppidel kõndima. Laskub maadligi ja hakkab niutsuma ja ei liigu millimeetritki. Arvo siis pidi teda tassima üles ja alla. Peale seda, kui ta pimedaks jäi, on trepid ikka paras nuhtlus. Tornist avanes vaade linnale, kirikule ja sisehoovile. Märkasime, et sisehoovis oli tegelikult ka mingisugune mänguala pisikestele, aga ei hakanud seda targu Adeelele mainima, sest ilmselt ta oleks parema meelga seal mänginud kui kirikus käinud. Kirik oli ilus ja ei olnud seda tüüpilist kiriku lõhna, sest seda köetakse talvel. Kirikutädi rääkis meile pikalt ja laialt selle ajaloost, kust mina Miraga vaikselt ära irdusin, sest esiteks ei meeldinud mulle, kuidas ta rääkis ja teiseks ta laskus nii peensusteni, et ma mõtlesin, et meil läheb ilmselt pool päeva ennem, kui ta oma jutu lõpetab :D Minuga koos irdusid ka Sebastian ja Margus ja varsti hakkasid ükshaaval välja tulema ka teised... Jätsime ilmselt endast üsna ebaviisaka mulje, aga pole hullu - me ei kohtu tõenäoliselt enam kunagi tolle kirikutädiga. 


Edasi oli plaanitud minek tagurpidi majja. Sinna sõit ei olnud Põltsamaalt väga pikk. Me olime Arvo ja Sebastianiga kunagi käinud selles majas, aga ma ei mäletanud, et see oleks nii õudne olnud :D Päriselt ka! Absoluutselt igasugune tasakaal kadus ära. Koguaeg oli selline tunne, et nüüd kukun pikali. Ja kõigil oli nii, mitte ainult minul. Maja muidugi on äge, aga väga kaua seal sees olla küll ei taha. Sai kammikaid pilte teha ja võidelda seesmise ebamugavusega. Triin näiteks ei saanudki seal majas olla, tal läks süda pahaks ja ta pidigi välja minema. Õnneks polnud piletiraha väga suur, aga kahju, et ta ei saanud seal sees olla. Minu meelest sai kolmeaastane Adeele selle majaga kõige paremini hakkama, kuigi Liisu ütles, et ta ei saanud Teelel käest lahti lasta, siis ta hakkas kohe kukkuma. Margus avaldas mõtte, et kuidas oli olnud nendel ehitajatel olla, kui nad seda maja tegid? Selles mõttes, et oled päev otsa seal tasakaalu sassi ajavas majas ja siis pead normaalsesse ellu tagasi minema :D See võis ikka päris huvitav olla. Ainuke asi, millest ma päris hästi aru ei saa, oli see, et koera ei tohtinud maha panna. Pidi süles hoidma, aga küllap sellele on mingi loogiline seletus. Arvo küll korra pani ta sülest maha ka, sest tahtis pilti teha, aga jah, muidu oli ikka koguaeg süles. 


Edasi sõitsime Põlvasse sööma ja valituks osutus La Storia restoran, sest ma ütlen ausalt - ma pole kunagi näinud üheski restoranis nii suurt toiduvalikut. See oli nii suur, et söönuks said kõik, kes kaasas olid täpselt oma maitsele sobivalt. Osa seltskonnast tahtis lükata lauad kokku ja kõik koos istuda, aga osa seltskonnast panid pidurit ja nii me end kolme laua taha ära mahutasimegi. Seega - mul ülemõistuse palju söögipilte pole ja kuna me olime sees, siis ega seal head valgust pildistamiseks ei olnudki. Söödi erinavid asju: pastast veise sisefileeni. Ja kui nüüd mõelda, et me olime kuskil pärapõrgus Põlvas, siis söögid olid tõesti head. Ooteaeg ainult oli väga pikk, aga ennem meid oli juba päris palju sööjaid ka. Ega meil kiiret ka muidugi polnud ja Adeele sai väga vahvas mängunurgas mängida. Isegi Arvo sai "sünnipäeva torti" süüa :D Meie Arvoga istusime Liisu ja Raivoga ühes lauas ja meie tellisime lisaks pearoale juustuvaagna ja kalavaagna ka. Ja nüüd ma pean ausalt tunnistama, et mind ikka mereandide usku pöörata ei ole võimalik. Ma küll läbi häda proovisin kaheksajalga, aga ei ole minu jaoks need molluskid :D Ennemini ma söön kitsejuustu, mille peale aga Arvo teeb öäkkk :D Igatahes kõhud said väga täis ja eriline kiitus kreembrülee eest - see oli nii hea, et oleks võinud kaks korda suurem olla.... 

Huvitav, et järjest vähem pakutakse restoranides klassikalist leiba... ikka pigem saia usku ollakse

Mira oli meil söögi ajal autos, sest meie ei jaksa temaga võidelda, aga ma võtsin talle itaalia sinki ja ta oli sellega ka väga rahul. Kõhud täis, suundusime Taevaskoja poole. Me oleme seal kunagi ammu aega tagasi käinud, kuid ei mäletanud midagi. Nüüd oli hea võimalus enda sammud täis saada ja söödud toitu allapoole nihutada. Esimese hooga läksime Emalätte juurde, kus Bassu sõber viis telefoniteel läbi mingisuguse energiavärgi. Mina sellest osa ei võtnud, sest mul oli koer kantseldada. Aga midagi nad seal igatahes tegid juhendamise järgi ja muljed olid erinevad. Kes ei tundnud midagi ja kellel hakkasid sipelgad jooksma seljas. Ma oleksin tahtnud sellest osa saada, aga paraku seekord niimoodi. Natuke naerma ajas see, et Arvo selle läbi tegi, sest mul tuli kohe Malle oma surra-murraga meelde (Arvo nimetas seda ikka niimoodi) ja nüüd minu väga ratsionaalne mees tegi mingisugust energiavärki telefoniteel juhendamise järgi. Ei kõlanud nagu kokku, aga nii igatahes oli. Soovijad said ka allikaveega pudeleid täita ja soovijaid ikka oli. Eriti meeldis see vesi Chrisile. 


Suure Taevaskoja juurde minek kulges mööda rada ja treppe ning hõlmas silla ületamist. Seal lasime oma koera lahti, kes siis sai segamatult teha oma veemängu. Mul oli selleks ajaks temast ikka tõsine kopp ees, isegi see ei aidanud, et Chris teda vahepeal kantseldas. Ta oli nagu segane! Ja mul tuli jälle meelde, et mul on tema jaoks olemas koonurihm, mida ma kunagi ei kasuta, sest keegi ei taha Hitleriga koos elada :D Aga ma hea meelega vahel siiski kasutaks koonurihma, sest ta lihtsalt tirib nii kohutavalt, et teda ennast ajab ka hingeldama. Kahjuks me seal Taevaskojas seda suurt ringi kõrgel ei teinud, sest see oleks Adeelele liig olnud. Naguniigi Triin pidi teda vahepeal natuke aega süles tassima ja Raivo kukil hoidma. Aga ta on juba päris suur tüdruk ja küllaltki raske. Õnneks ei olnud Taevaskojas väga palju inimesi ja meie koer sai lahtiselt olla. See oli tõeline kergendus. Mulle väga meeldib Taevaskojas. Ma ei tea ise ka, miks. Kõik need pääsukesed ja veekohin ja vaated - need kokku on väga rahustavad. Seal on kuidagi vaikne ja rahulik, mulle väga meeldiks seal piknikut pidada. 


Päeva sammud said täis ja söök kenasti allapoole liigutatud. Suundusime Suure Munamäe poole. Adeeleke sai vahepeal tund aega puhata ja magada. Selleks, et saaks Munamäe torni tippu, on vaja kõige pealt tornini minna ja see minek ei ole kerge. Eriti, kui oled juba terve päeva jalgadel olnud või kui Sul on ülekaal või kui Su põlved on läbi. Õnneks mul pole neist ühtegi asja ja tornini kulgemine oli suhteliselt kerge. Kergem, kui torni tippu minna trepist, mida ma ka kasutasin, sest ma pole lifti fänn. Kui me olime kõik seal torni tipus, siis tekkis arutelu, kas Munamägi on Eesti kõige kõrgem mägi (küngas, sest Eestis polegi mägesid tegelikult) ja õigesti teavad need, kes teavad, et tegelikult on Eesti kõrgeim mägi Vällämägi, kus me kunagi ka käinud oleme. Aga vaade oli ilus! Liisu lausa õhkas, et ilus oled Eestimaa! Mulle tegelikult väga kõrgused ei meeldi ja ma üleliia kaua seal üleval ei olnud, aga ilus oli ikkagi. Istusime veel all kohvikus, jõime kohvi, sõime kohupiimapalle (kes sõi, kes mitte) ja ostsime kaasa kolm pudelid ebaküdooniaveini, mis oli tõesti väga hea. Mirat me Suurele Munamäele kaasa ei võtnud. Osaliselt selle pärast, et ta oli väsinud, kuid rohkem ikkagi selle pärast, et ta ei saa treppidega hakkama. Õnneks oli ilm selline, et sai koera lahtiste akendega autosse jätta. 


Meie viimane sihtkoht oli Pesapuu vaatetorn. Natuke pani eessõitev Marek puusse oma navigatsioonisüsteemiga ja sattusime kruusateele, kus ükski autojuht tegelikult olla ei tahtnud ja alguses arvasin, et ilmselt jääb see vaatetorn nägemata, aga Arvo ütles Marekil, et lähme ikka ja nii me mööda kruusateed sinna poole suundusimegi. See on üks väga eriline vaatetorn, millist Eestis rohkem pole. Ja seal tipus olles oli ikka päris vastik otse alla vaadata. See torn natukene kõikus ka, mis on minu jaoks päris hirmutav. Triin ja Adeele sinna torni enam ei roninud. Triin ütles, et tal on tänaseks turnimisest kõrini ja Adeele otsustas ka pigem mänguväljakul mängida Triinu valvsa pilgu all. Treppe oli selleks päevaks tõesti palju olnud ja varbad olid juba natukene valusad, aga ei olnud hullu! Sai ka see vaatetorn vallutatud. 


Milline päev! Ma tahaksin siinkohal eriti kiita kolmeaastast Adeelet, kes oli ülitubli laps! Ei ühtegi jonni, ei ühtegi vingumist, ei ühtegi protesteerimist, ei ühtegi nõudmist. Kõik tegi vapralt kaasa ja igalpool oli nii asjalik. Sellise lapsega võib vabalt luurele minna. Kui minul tuli 17 000 sammu, siis temal oli neid ju palju rohkem. Ja see lõputuna näiv autosõit! Ta ei kigisenud kordagi selle üle. Kahel vahesõidul ta magas magusat und ja ärgates oli jälle sama rõõmus ja rahulolev laps nagu ennem magama jäämistki. 

Tunne oma kodumaad, eksole... Arvo ja Sebastian olid vägeva kodutöö teinud ja kõik kohad, mida plaanisid, said läbi käidud. Koju jõudsime pool üks öösel. Päev oli pikk, palju emotsioone ja palju treppe, aga keegi ei porisenud ja kõik asjad said tehtud. Elus esimest korda sõin bensuka wrapperit (ilmselt ka viimast korda) ja magusat läks ka rohkem, kui ma harjunud olen, kuid vahel võib selliseid päevi ka olla. Kokku sõitsime umbes 600 kilomeetrit, autojuhid olid kõik väga vaprad! Samamoodi kaasreisijad. Mul on väga hea meel, et Triinu pere ja Bassu ka meiega ühinesid. Margus ja Liisu on naguniigi alati käpad, aga nt Liisu mees ei käi ju meiega niimoodi trippimas ja see oli ka väga tore, et ta seekord ikka tuli. 

Oli tore päev. Kestis küll 16,5 tundi, aga see kõik oli seda väärt! Eestimaa suvi on nii lühike ja see on nii vajalik, et selliseid käike oleks, sest see annab palju energiat, et talvele vastu minna. Ja mulle väga meeldis, et kõik olid kohe valmis kõikideks atraktsioonideks, mis Arvo ja Sebastian olid välja vaadanud. Lõppkokkuvõttes võib öelda, et ausõna, teiega on tore! Ja nii tore, et te olemas olete!


Teie Ennike