reede, 30. detsember 2016

Aastalõpu puhkus Laulasmaa SPAs

Ega traditsioone ei saa rikkuda :)Nagu eelmine ja üle-eelmine ja üleüle-eelmine aasta, käisime me ka sel aastal jõulude ja uueaasta vahel Laulasmaa SPAs puhkamas ja see ei ole juhuslik, et see on just Laulasmaa ja see ei ole ka tingitud sellest, et meile ei meeldi muutused ja me tunneme end turvalisemalt ühes ja samas kohas. Meile lihtsalt nii väga meeldib Laulasmaal :)

Kõik sai alguse sellest, et ma augustis küsisin, et kas aastalõpu spapuhkus tuleb? Vastus oli ju ilmselge ja kui ma küsisin, et kus spas see tuleb, oli ka vastus ilmselge:) Ainuke jama oli see, et netikalender näitas, et meile valitud ajal ei olnud Laulasmaal ühtegi vaba kohta. Ma käisin paar päeva norus peaga ringi ja vaatasin erinevaid spasid, kuid otsustasin siis küsida meiliteel Laulasmaalt, et kas tõesti, tõesti, tõesti ei ole ühtegi vaba peretuba, et me saaksime oma tradistioonilise aastalõpu puhkuse välja võtta ja selgus, et internetis oli mingi kala ning vabu tube oli jalaga segada :) Nii saigi üks meie omaks :)

Me ei teadnud perepaketti tellides, et meie pere on jõuluks suuremaks muutunud, kuid õnneks polnud ka see mingisugune probleem ja me saime sellise peretoa, mis mahutas lahedasti ära meid kõiki koos Triinuga, sest ega me teda ei saa enam ju kuskile maha jätta :) Ta käib meie juurde :)

Laulasmaal oli, nagu ikka, väga mõnus. Meil oli suur, kuuele inimesele mõeldud tuba, kus oli kaks lahtikäivat diivanit ja üks kaheinimesevoodi. Eks Robin ja Triin oleks tahtnud muidugi eraldi tuba, aga esiteks oleks kõik veel kallimaks läinud ja teiseks polnud sel ajal, kui ma oma peresuurenemise probleemiga resposse pöördusin, enam vabu tube võtta. Ma muidugi jään endale kindlaks, et pole neil noortel häda midagi - saavad hakkama küll 48 tundi teistega oma maailma jagades. 


Meile väga meeldib, et Laulasmaal on perepaketiga piiramatu veekeskuse külastamine ja oi, kuidas ma seda veekeskust armastan! Üle kõige! Sest. Seal on SOE vesi. Ma käiksin Märjamaal ka kolm korda rohkem ujulas, kui see vesi vaid nii hirmus külm ei oleks. Ma (me) naudin(me) täiega kogu Laulasmaa vee- ja saunakeskuse mõnusid. Seal on seitse valgusküllast basseini (20 m pikkune ujumisbassein, välibassein, vastuvoolubassein, lastebassein, Jaapani vann, mullivann ja massaažibassein) ja kuus erinevat sauna (sanaarium, käbisaun, aroomisaun, mereline aroomisaun, soola-aurusaun, puuküttega välisaun). Vast kõige suurem tõmbenumber ongi see puuküttega välisaun, kust saab otse välibasseini hüpata (ma iga aasta ütlen, et ma ei taha sinna minna ja iga aasta käin ikka korra ära) ja vastvoolubassein. Sebastian oskab ka nüüd igatepidi ujuda, mis tähendas seda, et meil Arvoga olid ka lõpuks ometigi vabad käed ja tahtmised olla ja liigelda veekeskuses nii, kuidas meie soovime, sest tavaliselt on ikka probleemiks olnud see, et Sebastian ei armasta väga saunas passida (eriti mingites madala kuumusega auru- ja soolasaunades) ja siis ei ole meie ka eriti sauna saanud. Nüüd aga tegutses Sebastian täpselt nii nagu talle meeldis, nautis erinevaid basseine ja tema jaoks väga kõva adrenaliinitekitavat välisauna koos välibasseiniga. Meie Arvoga voolasime ühest saunast teise ja istusime nii sama soojas vees. Muidugi me hullasime koos Sebastianiga ka ja noortega, aga kuidagi vabam oli olla. Kohaloleku varahommikul kell seitse ma käisin koos noortega trenni ka tegemas :) Ujusin 1220 meetrit. Noored aelesid nii sama erinevates basseinides ja saunades. Hommikul oli eriti mõnus ujulas olla, sest rahavast oli väga palju vähem. Arvo ja Sebastian magasid õndsat und sel ajal :)

Jaapani vann 41 kraadi

SPApuhkuse üks väga oluline osa meile Arvoga on see, et ei pea mõtlema, mida süüa teha ja ei pea süüa tegema. Eriti oluline on see mulle, kes ma iga päev teen vähemasti kuus erinevat toitu (aga sellest ma praegu ei kirjuta). Mul on täiesti kama kaks, mida süüa pakutakse, sest midagi kõlbab süüa naguniigi. Natukene murelikumaks muutun ma siis, kui on vaja buffetist Sebastiani taldrikut täita, aga ta on juba natukene suurema lapse moodi ja suudab mõne koha pealt natukene ennast sundida ka. See ei ole talle lihtne, aga ta saab hakkama, kui ikka väga on vaja. Mõned näited Sebastiani buffet valikust:

Kartuli jättis söömata :P

Mina, Arvo, Robin ja Triin nautisime paljusid buffetvõimalusi, mis olid äärmiselt suured. Natukene tahaks viriseda ka. Kui näiteks valikus on liha ja kartul/tatar, siis oleks võinud ka soe kaste olemas olla, sest näiteks mulle isiklikult ei maitse üldse kartuli peal külm jogurtikaste. Muidu olid söögid väga maitsvad, valik oli väga suur ja eks me sõime neil päevil ära rohkem, kui me kulutada suutsime, aga tühja temaga - meil oli ikkagi puhkus. 



Ja kui tegu on puhkusega, siis on ka kooki :) Mõned :)))))


Ma ei tea, kuidas teiste pakettidega on, aga perepaketil ei ole sisse arvestatud lõunasööki (Värskas näiteks on). Muidugi on see kaval värk ja aitab üleval hoida neid kahte restorani, mis Laulasmaa SPAs on, aga eks kliendile on see ikkagi märkimisväärne kulu lisaks. Meie einestasime Resto Verdes ja seda puhtalt selle pärast, et Wicca, mille peakokk on tuntud Angelica Udeküll, ei olnud lõunasöögiajaks veel avatud. Menüü oli rikkalik ja valimine ei olnud kerge. Kuna ei olnud õrna aimugi, kuidas toit maitseda võiks ja palju taldrikule üldse sööki pannakse, läksid kõik riski peale välja. Arvo võttis "Seakarree, rohelise kale, ürdi-kartulitampi, võis praetud kruubide, ja sinepiseemnekastmega", Robin valis turvalisemalt "Burks lihaveisepihvi, bbq kaste, tomati, kurgi, cheddar juustu, marineeritud punane sibula ja friikartuliga", Triin ja mina valisime "Küpsetatud tibu, sügiseste  juurviljade, metsaseene jakanaleemekastmega". Natuke keerulisem oli Sebastianiga, sest kõik praed sisaldasid vaid ühte asja, mida ta oleks olnud nõus sööma ja ülejäänu oleks kõik alles jäänud. See üks asi oli liha. Lõpuks saime kombineerides vuti friikartulitega talle ikkagi prae tellitud ja keegi ei teinud sellest "eritellimusest" mingit numbrit. Selles mõttes on heatasemelises restoranis ikka väga hea käia, sest igapool poleks küll oldud nõus panema üheks praeks kokku eelroa ja põhiroa komponendid, jättes samas välja peaaegu kõik muu :) Igatahes Sebastiani söök kandis nime "Vutt friikartulitega" ja kõik oligi hästi :)

Ürdivõi
Kohapeal küpsetatud leib
Minu ja Triinu tibu
Sebastiani vutt
Arvo siga
Robini veiseburks

Ma ei peaks isegi mainima, et Triin ei jäänud oma söögiga üldse rahule :) ja ega Robin ka üleliia õnnes polnud. Mina, Arvo ja Sebastian jäime oma söökidega küll väga rahule. Eriti, kui olime veel magustoidud ka ära söönud (minu "Õunakook, tüümiani-vaniljekreem, kõrvetatud valge šokolaadiga" ja Arvol "Vana Tallinna likööriga brüleekreem"). Väga hea meel on mul selle üle, et vutti serveeriti nii hästi, et laps sai selle söömisega edukalt hakkama. Tavaliselt serveeritakse vutt tervelt ja selle ära söömine on ikka paras nikerdamine, kuid kuna Sebastiani vutt oli eelroa nimistust, sai ta kaks vutikoiba koos kintsulihaga. Talle väga, väga maitses. 

Perepaketiga on ette nähtud ka kaheksa hoolitsust. Broneerisin sel aastal neli massaaži, kaks ürdi-pärlivanni ja kaks duššmassaaži. Ürdivannid (üks oli lavendliga ja teine eukalüptiga) olid Sebastianile, sest ta ei taha, et keegi teda näpib, seega - ei mingit massaaži. Meie Triinuga käisime esimesel päeval duššmassaaživannis, mis kujutab endast veealust manuaalset massaaži, mis stimuleerib vereringet ja leevendab lihaspingeid. Voolikust surve all tulevat veejuga juhtides masseeritakse kogu keha, alustades jalgadest ja lõpetades kaela piirkonnas. Minule väga meeldis - natukene oli valus, natukene kõdi, kõige rohkem oli mõnus. Triin ütles, et polnud midagi erilist. Teisel päeval olid meile Arvo, Robini ja Triinuga ette nähtud massaažid, mis olid kõik ühel ajal, nii et fotojäädvustusi ei saanud teha. Mina jäin väga rahule, mulle sattus tõesti väga heade kätega naismassöör, kes ei peljanud ka natukene üle aja teha. Arvo ja Triin jäid rahule. Ja Robin pettus täielikult, sest tal oli olnud väga valus (meesmassöör). 


Väga palju mängisime Sebastianiga lauamänge. Üks neist oli "Picnic Blitz" ehk tarmuka sipelga piknik ja teine oli "7 maailmaimet" - mõlemad on jõuluvana toodud :) See pikniku mäng on küll nii kohutav mäng, et ma ei saa üldse aru, miks ma seda mängu ikka uuesti mängin. See on selline kärnakeeramisemäng, et isegi "Reis ümber maailma" mahalükkamsiega tundub sõbralik. Mul oli alguses ikka vaja ennast korralikult valitseda, et ma kogu mängulauda tühjaks ei lükkaks, nii et - ma seda mängu nõrganärvilistele ei soovitaks... "7 maailmaimet" aga on üks kohutavalt keeruline lauamäng, mis igale ühele kindlasti ei sobi. Seal peab ikka väga palju mõtlema, planeerima, jälgima, vaatama, mõistma, meelde jätma, strateegiaid juurutama, arvutama. Tunnistan ausalt, et olen nüüd seda mängu viis korda mänginud ja see ei ole mul veel pooltki selge ehk siis ma ei oska kõiki ressursse ja kaarte ära kasutada, aga eks harjutamine teeb meistriks. Tegelikult olid mõnusad lauamänguõhtud Arvo ja Sebastianiga. Robin ja Triin käisid sel ajal jalutamas või vaatasid läpakast "Tuulepealset maad" - nemad meiega mängida ei tahtnud.


Ma tegin ikka käsitööd ka, kui ma parasjagu ei ujunud, ei söönud, ei mänginud lauamänge, sest mulle ikka ja alati meeldib oma käsitöömaailmas olla. 


Nad siin kojujõudes andsid viiepallisüsteemis hindeid oma puhkusele. Noored ja Arvo andsid neli punkti, mina ja Sebastian andsime viis punkti. Ma ei leia küll midagi, mille kallal viriseda ja ma võin öelda, et ma olin nii puhanud, et koju jõudes magasin 2,5 tundi lõunat :)))) Sebastian mainis negatiivse asjana ainult seda, et kokad ei oska šnitslit teha, aga see ei lähe arvesse, sest niimoodi süüa teha ei oska naguniigi mitte keegi peale minu, Arvo ja vanaema, kuidas Sebastianile just täpselt meeldib :) Mina olen veendunud, et eks alati saab mingisuguste pisiasjade kallal nokkida, aga et valmis teha terve vee- ja saunakeskus koos igakülgse spahoolitsuse ja majutusmugavusega selliselt, et sa ikka ja jälle tahad sinna tagasi minna - siis on ju tegelikult kõik hästi :) 

Mina lähen Laulasmaale iga kell tagasi :) Ja ega nad kõik tulevad ka :)




2 kommentaari:

  1. Kuna meie pere väike jõulupuhkus nägi üsna samalaadne välja, siis uudishimust küsin - mida kujutab endast käbisaun? Sellist meile ei pakutud. Seekord oli meil esimest korda kaasas meie neljane ja saunamõnud jäid natuke tahaplaanile, aga nii igaks juhuks hea kõrva taha panna :)

    VastaKustuta
  2. Laulasmaa kodulehel on kirjas nii: kõrge temperatuuri (kuni 95°) ning keskmise õhuniiskusega saun, mis on eelkõige mõeldud tugevaks higistamiseks. Igale laval käimisele peaks järgnema jahutamine külma veega. Soovitav saunatamise kestvus kuni 10 min. Sisekujunduses on võtmeelemendiks naturaalsed Laulasmaa männikäbid.

    VastaKustuta