kolmapäev, 5. juuni 2013

Suvevaheaja esimene hommik

Ongi jälle üks kooliaasta läbi. Robin lõpetas kuuenda klassi ühe neljaga - arvutiõpetus. Kiituskirja vääriliseks ei peetud, oiviku kleepsu sai. Mina jään muidugi endale kindlaks, et kõik ei pea viied olema, kuid eks uhke tunne on ikkagi. Sellises vanuses poiss, pea jalgpalli täis ja niimoodi tubli õppija:) 

Vaheaja esimesel hommikul hakkasid nad mu kallal sonima. Sõna otseses mõttes sonima ja kuna ma olen selline pehmo, siis eks ma andsin järgi ka. Nii juhtuski, et ilusal soojal suvehommikul istusin ma õues ahju ees ja küpsetasin lastele pannkooke. 


Ma tegin esimest korda riisijahuga pannkooke. Taigna sees olid:

1 muna
1 banaan
2,5 dl riisijahu
2,5-3 dl keefiri
1 tl vaniljesuhkrut 

Saab teha küll ja täitsa maistvad tulid. Natuke kõvemad, kui nisujahu koogid, kuid ometigi täiesti pannkoogid. Seda varianti võib kasutada siis, kui on tahtmine tervislikumaid pannkooke süüa. Robin muidugi vahest ütleb mulle, et kõiki häid asju ei tohiks tervislikkusega ära rikkuda, näiteks pizzapõhja teha rukkijahust. Eks ma pean temaga nõustuma ka. Kõik ei pea nii hirmus tervislik olema. Samas - riisijahuga pannkooke võib teha ka lihtsalt niisama, need tulid tõesti maitsvad. 
Seebul olid tavalised Vilma pannkoogijahust pannkoogid õunamoosiga, sest tema igasuguseid veidrusi ei tunnista. 


Igal hommikul ma nii hea pole. Mulle meeldib tegelikult rahus hommikukohvi juua, arvutis olla ja omi mõtteid mõelda. Vahest aga. Vahest ma võin hea olla ja õues pannkooke küpsetada 28 kraadise kuumaga :D 

Ilusat vaheaega kõikidele lastele ja õpetajatele. Võtke päikest, laadige patareisid, sest suvi on nii lühike. Ülejäänud aasta tuleb halliga hakkama saada. Kuigi Mamma Muu raamatus ütles eile vares, et hall on kõige hallim värv ja hall on uhke:) Noh, see on muidugi pelgalt ühe varese arvamus.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar