esmaspäev, 2. september 2013

Elva CUP 2013

Käisime jalgpalliklubi FC Elva korraldataval rahvusvahelisel noorte jalgpalliturniiril Elva cup 2013.  Raplamaa jalgpallikool oli sel aastal esindatud ainult ühe võistkonnaga, milleks oli 2006 aastal sündinud poiste koondvõistkond. Mida tähendab koondvõistkond? See on selline võistkond, kuhu on kokku võetud Rapla, Märjamaa ja Kohila jalgpallitrennist poisid ning nendest tehtud üks võistkond. Neil on siis oma tavapärastele trennidele paar korda kuus ka koondtrennid. Selline süsteem on igas vanusegrupis. Elvasse sõideti aga just nende kõige väiksematega.
Kahjuks oli selle võistluse toimumise ajaks koondvõistkond, kuhu kuulub ka Sebastian väravavahina, koos trenni teinud ainult kaks korda. Seda on ilmselgelt liiga vähe, et poisid suudaksid teha meeskonnamängu. Iga laps tahab ju olla staar ehk väravalööja. 
Märjamaa poistest olid sinna võistlusele kutsutud ainult Sebastian ja Andreas. Kuna mina ei ole võimeline hetkel selliseid sõite ette võtma, siis läksime kõik koos Andrease isaga. Ärkama pidime juba 5.45, mis suvevaheajal olevatele lastele on ikka paras šokk. 
Treeneriteks olid Taavi Aus ja Ando Meerbach. Sebastian oli Andot näinud vaid korra ja Taavist ainult kuulnud. Seega - kõik kõik oli uus. Võtsime oma asendamatu Robini ka kaasa ja läksime uuega rinda pistma. 
Alustuseks tegi Taavi Sebastianiga ja Ando meeskonnaga sooja. Ma ei saa jätta kiitmata Sebastianit, kes isegi vastas Taavi küsimusele. Vastamise ajal küll keeras näo minu poole, aga siiski rääkis. Taavi ei teadnud ju Seebu isevärklusest midagi ja ma polnud veel jõudnud olukorda talle tutvustada, ainult Andole. Aga Taavi ja Sebastian said kenasti hakkama, mis ainult rõõmustab minu emasüdant - kui ikka on talle huvitav teema, siis ta suudab end kokku võtta.


Treenerid olid väga julgustavad ja toetavad. Kõik poisid said kiita ja kõigile toodi välja nende puudusi. Oli kohe selline meestevärk, mitte enam nagu tittedevärk. Meie meeskonna suur miinus oligi just see vähene trenn ja usaldamatus. Keegi ei tahtnud sõbrale palli sööta, sest tegelikult polnud keegi kindel, kas sõber ikka oskab selle palliga midagi peale hakata. Vaatamata kõigele tuli esimesest kohtumisest võit Otepää üle. Poisid olid sellest kõigest nii üllatunud ja rõõmsad, et arvasid, et küllap nad medalid saavad :)


Võisteldi Otepääga, Elvaga, Tallinna Tiigritega, FC Lootosega, kaks korda lätlastega. Kahjuks seekord medalit veel ei tulnud. Peale võitu tuli leppida kolme kaotuse, veel ühe võidu ja veel ühe kaotusega. Kõige enam tekitas muret söödusüsteem, sest seda polnudki. Sebastian tegi palju ilusaid tõrjeid ja sama palju ilusaid pudinaid, kuid kui vaadata värava suurust, siis anname talle andeks :) Öeldakse küll, et oluline pole võit, vaid osavõtt, kuid tegelikult on ju kõik mängud, spordimängud, võistlused üles ehitatud võidule. Eks lootsid meie poisidki medalid saada, kuid pidi leppima käepaeltega. Järgmiseks Elva Cupiks valmistutakse kindlasti suure hooga ja küllap suudetakse tulemust parandada. 

Eraldi Sebastiani kohta tahan öelda seda, et ta on teinud jalgpallis ja jalgpalli inimestega suhtlemises suure edasimineku. Olgu, ta ei ole võimeline kätlema, kuid ta on võimeline täiesti siiralt võõra treeneri käest küsima, kui märkab väljakul pruuni laiku, et mis sitt see siin on?! Ta suutis küsida ka Ando või Taavi käest mingeid asju üle, mis talle arusaamatuks jäid. Ta seisis kenasti rivis ja ütles vastasmeeskonnale tervist. Ta tegi kõik soojendused vastuvaidlemata kaasa, ka need, kus tuli keha teha. St mul ei ole ühtegi halba sõna öelda. Jah, ta toetus mängude ajal Robinile, kuulas Robini õpetusi ja palus, et Robin seisaks värava taga, kuid see on ju ainult piisk meres. See on lihtsalt toetuseks enda tugevusele lisaks. 

Meie Robiniga olime igatahes oma väravavahi üle uhked. Tegelikult olime me kõikide Raplamaa jalgpallikooli koondvõistkonna poiste üle uhked ja treenerite üle ka. Pole lihtne kaheksat täiesti võõrast poissi koostööd tegema panna, aga nad said ju siiski sellega hakkama. Nii palju, kui selleks hetkeks võimalik oli. 
Loodetavasti ootab poisse ees palju toredaid võistlusi ja ehk saadakse mõned medalidki :) Hoiame pöialt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar