esmaspäev, 28. detsember 2015

Arvo on viieline :)

Kolm aastat tagasi pakkus Arvo otsene ülemus talle võimalust minna õppima firma kulul Rateko ametikooli Helsingis. Arusaadavatel põhjustel (me oleme Arvoga koos olnud 16,5 aastat ja Robin on 15,5aastane) jäi Arvol omal ajal koolitee väga lühikeseks. Temast pidi saama mees ja isa nii järsku ja noorelt, et täna, kui ma selle peale mõtlen, siis mul hakkab kohe hirmus. Neid 17aastaseid ei ole minu tutvusringkonnas palju, kes hoiavad kätel oma esmasündinud poega...

Aga mitte sellest ma ei tahtnud kirjutada. Isaksolemisest. Vaid tahtsin kirjutada hoopis õppimisest, sest Arvo sai vägitükiga hakkama. 2013 aasta, kui ta elu oli täis muret ja vaeva, võttis ta endale lisaks veel õppimisekoorma ja asuski tudeerima Helsingis Rateko  ametikoolis. Kogu õppetöö ja -protsess toimus ainult ja ainult soome keeles, mis on Arvol suus juba aastaid (ta on selle sees olnud nii kaua, et osad töömõtted ta mõtlebki soome keeles). 

Kool toimus iga kuu kahel päeval. Kuna need jäid tööpäevade sisse, siis maksti talle tööpäevad, trantsport kooli ja kogu õppemaks ka firma poolt kinni, kus ta praegugi töötab (Metsä OY). Arvo mureks oli kohal käia ja kodutöid teha, mida oli aine kohta üks (TLÜs on aine ja sada kodutööd:( ). Ega see kohalkäimine nii lihtne polnudki. Kõike pidi ette planeerima, tööasju sättima, läbiräkimisi pidama, kodune elu stabiilsena hoidma. Paar üksikut puudumist tuli tal kolme aasta peale kokku ehk siis ta oli tegelikult väga püüdlik ja tubli õppur. 


Ega ma sellest kooliasjast suurt midagi kirjutada ei oska. Tean, et ta õppis, st tegi kodutöid, oli suur eksam ja töömaa, mida auditeeriti :) Tean, et see kõik oli soomekeelne ja ma sellest mitte tühjagi aru ei saa. Ja et ta saigi kooli lõpetatud!!!! Ta on nüüd ametlikult töödejuhataja, diplomiga ja puha. 

Olen väga uhke, sest ma tean, kui raske ja kiire tal on kõikide nende asjadega olnud. Kuidas ta on osanud kokku sobitada oma pere, töö ja kooli ning reisimise kahe riigi vahel. See ei ole olnud lihtne, kuid ta sai selle kõigega suurepäraselt hakkama.

Minu jaoks on ta täielik viieline :) Palju õnne, kallis :)






1 kommentaar: