laupäev, 24. veebruar 2018

Eesti Vabariigi 100. sünnipäev

Täna hommikul oli kuidagi eriti uhke tunne ärgata. Olin esimene, kes voodist välja tuli (6.00), akna taga olevat termomeetrit vaatas (-21 kraadi), kaminasse tule tegi ja pärmitaigna hakkama pani. Istusin oma hommikukohviga oma arvutinurgas ja mõtlesin, et uhke värk on elada just praegusel ajal ja saada osa meie riigi sajandast sünnipäevast! Selleks ajaks, kui kogu pere voodist välja tuli, olid mul juba kaneelirullid valmis, kilu-munavõilievad valmis ja tuba soe. Meespere vaatas termomeetrit ja pakkis asju - tehtud plaanidesse muudatusi ei tulnud, kuigi termomeeter oli armutu. 



Pool kümme sõitsime Mukri loodusraja poole, et Vabariigi terviseks loodusesse liikuma minna. Läksime seekord koos Liisu ja Katariinaga meile üsna lähedale loodusrajale, sest ajaliselt poleks kuskile kaugemale minna saanud, kuna õhtuks oli vaja süüa teha. Igatahes sõitsime Kehtna valda ja asusime teele. Ilm oli karge, külma näitas -13 kraadi ja natukene oli tuuline. Kõndimistempo oli selline, et sai pilti ka teha. Me ei olnudki varem talvel rabas käinud ja täna oli lausa erakordselt ilus talveilm. Päike paistis, kõik oli sillerdav ja särav. Eile lisaks sadanud lumi oli värske ja lendlev. Õnneks on vist Mukri raba külastajaid palju, sest rada oli sees ja käia oli väga hea. 


Kõndisime vastehitatud torni juurde ja tegime seal väikese ampsupeatuse. Ma küpsetasin eile täisterarukkileiba ja tegin sellega mõned kiluleivad munaga kaasa. Kuna Sebastian kilu ega muna ei söö, siis tema jaoks ma tegin kaneelirulle. Sooja teed oli ka, sest talvel kulub soe tee ikka marjaks ära :) 


Meie matk oli 4,3km pikk, mis oli just parasjagu natukene, et põsed roosaks saada ja tunda, et natukene on ikka õues ka oldud ja liigutud. Vabariigi terviseks oli igatahes oma panus antud ja võis südame rahuga koju õhtusööki valmistama minna. 

Õhtusöögiks tegime ahjupardi, puuviljasalati, kartulit, kastet ja sidrunivett. Värske leib muidugi ka. Magustoiduks oli Britta tort. Mul oli eile mingi eriti soodus päev küpsetamiseks, sest nii leib kui Britta tulid väga hästi välja. Hommikused kaneelirullid muidugi ka :) Arvo part oli ka nagu alati väga hea :)


Peale sööki mängisime Eesti mälumängu. Ma tavaliselt seda mängu ei mängi, sest ma ei tea ajaloo küsimustele vastuseid, aga täna tegin erandi, sest mängisime tiimidena :) 


Eile oli Seitsmestes uudistes päevaküsimus, kas Sinu aravtes on 100 aastases Eestis hea elada ja ilma pikemalt mõtlemata ma ütlesin, et muidugi on! Meil võib olla siin raskusi ja ebavõrdsust ja kasuahnust ja idiootsust ja igasugu muid negatiivseid asju, kui üldpilt on ikkagi selline, et Eestis on hea elada! Muidugi saaks vinguda igasugu asjade kallal, kuid kui ma mõtlen mingisguse Süüria või Afganistaani peale või selle osa India peale, kus 1,5 miljonil inimesel ei ole isegi mitte elektrit, siis mul on, mille üle tänulik olla :) Tänulik puhta looduse, sooja kodu, värvilise ja tervisliku söögilaua, hea hariduse, sportimisvõimaluste eest! Tänulik selle eest, et hommikul ärgates on juba päev pikem!

Palju, palju õnne meie armsale Eestimaale ja olgem ikka uhked oma väikese riigi üle! Me oleme küll väikesed, aga me oleme visad ja ainult tänu sellele saame me täna pidada oma sajandamat sünnipäeva! Elagu Eesti!

Täna on see meie laul :) 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar