reede, 26. august 2011

Käsitööõpetuse teooria ja didaktika 1.-3. klassini


Ei saa kohe rääkimata jätta. Täna oli kolmanda kursuse esimese õppesessiooni viimane päev ja see lõppes käsitööõpetuse didaktikaga, kus teemaks oli kodundus. Alguses oli teooria osa ja siis saime kööki ka. Peale pikka teoreetilist õppenädalat tundus see mõte algul natuke hirmutav, sest väsimus hakkas ka võimust võtma, kuid tegelikult oli tore.

Teoreetiliseks teemaks oli võileibade valmistamine ja kuidas võileiva valmistamisega lõimida teisi õppeaineid. Näiteks matemaatikaga saab siduda võileiva valmistamist mõõtmise ja raha teemaga, samuti loendamisega (kui palju võileibu peame tegema, kui soovime neid teha 10-le lapsele?). Inimeseõpetuses tõime sisse võileibade tervislikkusse ja kuidas teha nii, et võileib oleks tervislik. Kunsti seisukohalt saame vaadata asja sellest aspektist, et kuidas kujundada ilusat võileiba? Ja nii käisime läbi pea kõik I kooliastme (I-III klass) õppeained.

Teoreetiline pool läbitud, lasti meid kööki, kus me pidime laskma fantaasial lennata ja valmistama ühe ilusa (maitse küsimus minu arvates) võileiva. See oli juba huvitavam osa:) Ja minul valmis selline võileib:


Klassiõpetajate fantaasial pole piire ja valmisid tõesti kenad lapsesõbralikud võileivad. Igal ühel oli midagi öelda ka, et miks just selline idee tekkis.


Õppejõud tegi meile teed ka ja siis saime kõhud täis süüa. Tahtsin juba öelda, et vahest siiski saab tasuta lõunaid, kuid päris tasuta ei saanud. Ülikool kasseeris igaltühelt 0,95 eurosenti sisse:) Aga tühja temaga - tore oli ikkagi!


PS. Ma olin seekord eriti tubli ja sõitsin ISE oma autoga Tondile käsitöö didaktikasse ja Tondilt Uus-Sadamasse ja Uus-Sadamast Tondile ja Tondilt Pärnu poole. Ma teen tõesti edusamme!

4 kommentaari:

  1. väga head tähelepanekud. Ja muidugi meie võileivad! Sama ilusad nagu me ise!

    VastaKustuta
  2. Meil on nii armas väike grupp, et me ei saakski üksteisest kuidagi muudmoodi arvata:D Kõige ilusamad ja paremad ja andekamad :D :D :D

    VastaKustuta
  3. Te olete nii tublid! Võileivad näevad isuäratavad välja :) Järgmine kord võtke piparkoogitegu ette ;)

    VastaKustuta
  4. Kadri, järgmine kord me hakkame hoopis puu- ja metallitöid tegema :D

    VastaKustuta