laupäev, 27. august 2011

Koogitegu Agnesega

Meil oli juba tükk aega tagasi Agnesega kokku lepitud, et teeme kooki. Ükskord Riina Rannas peesitades tekkis diskussioon selle üle, kas Toidutares olev retsept (toorjuustukook kondenspiimaga) on hea. Agnes oli seda varem teinud ja ütles, et on hea. Minul olid suured kõhklused seoses kondenspiimaga. Riina arvas, et ei juhtu ka midagi, kui toorjuust asendada kohupiimaga. Nii me otsustasime, et võtame ühel päeval ette sellise koogiteo, et Agnes teeb originaalretsepti järgi ja mina teen sama koogi, aga asendan toorjuustu kohupiimaga. Agnese kook tuli välja selline:


Kuna kokkuleppeid koogi kaunistamise osas polnud, siis ma ei julgenud kaunistusi teha. Mõtlesin, et pärast on jama majas, kui Agnes on jätnud koogi kaunistamata, aga mis juhtus?


Usu mind, Agnes, järgmist koogitegu ei pea sa kaua ootama:P

Kuid mis öelda kokkuvõtteks? Originaalretsepti järgi valminud kook sobis väga hästi kokku põõsa küljest kaunistuseks võetud mustsõstardega ja "vaese inimese kook" oli hea koos õunamoosiga. Mina isiklikult lisaks mõlemale koogile kas marju või marjakastet - need annaksid värskust.


Isiklikult mina arvan, et kui on soov teha toorjuustu kooki, siis ei tasu põhikomponenti siiski välja vahetada, sest kohupiimakook on kohupiimakook ja toorjuustukook on toorjuustukook. Kui aga raha napib, aga koogiisu on suur, siis saab kerge vaeva ja väheste komponentidega kiirelt valmiva koogi ka kohupiimast. Marjad lisaksin igaljuhul!



3 kommentaari:

  1. Seda toorjuustukooki kondenspiimaga olen ma isegi teinud - mulle kohe väga-väga maitses. Teised jagunesid kaheks - kellele maitses väga ja kellele ei maitsenud üldse. :) Sinu tehtud kooki oleks ka tahtnud proovida :) PS. Vaarika toormoosiga oli see kondenspiimaga variant lausa vaimustav :P

    VastaKustuta
  2. Ma teen seda toorjuustu varianti kindlasti ise ka kunagi, kuid nagu juba mainitud - kaasalseks saavad marjad või marjakaste.Mulle tegelt meelidvad juustukoogid ja see ongi see, et need kas meeldivad või ei meeldi.

    VastaKustuta
  3. mina eelistan igaljuhul kohupiimaga kooke!:P

    VastaKustuta