teisipäev, 3. märts 2015

Tellimustöö pisikesele Jakole

Kui Jako ei olnud veel sündinudki, palus Jane, et ma teeksin väiksekesele Miki Hiire kostüümi, et ta saaks seda kasutada fotosessioonil. Mina lahke sõnaga olin kohe nõus, kuigi pean tunnistama ausalt, et mulle meeldib rohkem kududa/heegeldada mingisuguse juhendi järgi. Sellele on väga lihtne seletus - ma jälestan harutamist :) 

Otsisin siis Dropsi kodulehel mingisugust ideed, kuidas neid pükse ja mütse teha. Ja muidugi mitte vähem oluline polnud see, et kui palju silmi tuleb luua 6kuuse lapse mütsile/pükstele. Ma ei oska enam oma vaimusilmas ette kujutada, kui suur või väikene 6kuune laps on. 

Kasutasin pükste tegemisel BabyDROPS 25-9 ja mütsi tegemisel BabyDROPS 25-10 algset ideed. Ega ma päris samm-sammul ei saa ikka juhendit järgida ka, sest mul on ju oma ettekujutus, kuidas asi täpselt olema peab. Näiteks, et mütsil lihtsalt peab 1X1 soonik olema. Aga idee tasandil ja silmuste arvu loomisel oli Drops jällegi suureks-suureks abiks. 


Mulle edale tundub see kostüüm nii väikene, aga kui silmuste arvu järgida, siis peaks 6kuusele vabalt selga minema. Saadan igaksjuhuks ruttu ära - juhuks, kui on vaja suurem teha :)

Kevadeootuse kingiks tegin Jakole väikese kõrina ka :) Õpetus Mari-Liisi raamatust "Võluväega mänguasjad. Amigurumi tehnikas heegeldamine". Pea sisse panin üllatusmuna kruupidega. Kõriseb küll ja mitte vähe. Pesta võib masinaga 30 kraadi juures, kuigi hell käsitlus oleks ikkagi käsipesu. Kõik detailid on korralikult kinnitatud, et beebi neid lahti närida ei saaks. Silmad on loomulikult turvasilmad, samamoodi selleks, et ta neid peast ära nätsutada ei saaks. 


Kevad on tulemas... Seda on õues ja hinges tunda. Päevad on juba pikemad ja kui kuulatada, siis päeval linnud laulavad. Kaugel need kauaoodatud liblikadki enam on - Sebastian ei jõua ära oodata :) 

Ma loodan, et Jakole asjad sobivad ja saame peagi näha imearmast poisipõnni Miki Hiire kostüümis. 


2 kommentaari: