esmaspäev, 8. juuni 2015

Bosse de Peluche Scottish Fold

Ma mäletan, kui Liisu OSTIS endale kassi ja ma talle ütlesin, et ta on ikka puhta põrunud, et on nõus kassi eest raha välja käima. Nagu päriselt ka. Terve Eesti on täis kassiomanikke, kes tahavad oma kassipoegadest lahti saada ja Sa käid terve kuhja eurosid välja, et endale kass võtta. Tuletaevasappi, eksole. No ja siis seesamane Liisu kass Marta sai õnnelikuks emaks ja ma sain sealt pesakonnast endale Sassi. Jah, just, selle imetabase Sassi, kellel kahjuks oli süda haige. Aga ma ei kurvasta, sest ma pigem rõõmutsen selle üle, et Sass meie elus oli ja meile nii palju õpetas. Õpetas ka seda, et kassipoja eest võib siiski eurosid välja käia, kui tegemist on Scottish Straighti (kikkis kõrvad) või Scottish Foldiga (lontis kõrvadega). 

Sassi kaotus oli ränk, eriti minule ja Sebastianile. 

Ostsime endale uue sõbra, seekord lontis kõrvadega. Mitte selle pärast, et ta on tõukass ja jube peen värk, vaid selle kassitõu sõbralikkuse ja sotsiaalsuse pärast. Meil on vana kass ka ikka jätkuvalt elus (peaaegu 14 aastat), kuid see on kass, kes kõnnib omapead. Meil aga oli vaja sõpra. Sellist, kes tahab, et temaga mängitakse, räägitakse, et teda sületatakse.Scottish fold on väga hellust nautiv tõug ja tahab lähedust. 

Nüüd on meil Bosse. Igavesti vahva kassipoiss, kes tahab hirmsasti mängida. Shotlased on võrratu iseloomuga kassid. Just selle pärast on nad nii hinnatud ja erinevad teistest tõugudest. Nad on vaiksed, naudivad tohutult inimese seltskonda ja väljendavad seda igapäevaselt. Juba täna, kui ta on vaid 2 kuud ja 6 päeva vana, on näha, et ta tahab inimesega koos olla, tahab tähelepanud ja hellust. 

Selle foto autorit ei tea

Bosse on kiibitatud, vaktsineeritud ja ussitõrje saanud, arstliku kontrolli läbinud europassiga kiisu. Nii tubli ja tegus. Käib ilusasti liivakastis, sööb hästi, mängib palju ja reageerib isegi oma nimele juba. Värvus on tal ametlikult chocolate, hetkel tundub ta must heledate pikitriipudega, aga seda näitab aeg, mis temast saab. Oleme kõik väga rahul selle otsusega, et võtta Sassi asemele uus shotlane. Sassi me tagasi ei saa ja ma ei ootagi, et Bosse oleks nagu Sass, kuid kui keegi soovib tõesti lähedust ja hellust armastavat kassi, siis shotlane on selleks parim valik.

Ma loodan, et meil on Bossega ees palju toredaid aastaid :)






2 kommentaari: