teisipäev, 15. september 2015

Liblikanäitus Märjamaa raamatukogu lasteosakonnas

11. septembril avati Märjamaa raamatukogu lasteosakonnas Sebastiani liblikanäitus. Eksponeeritud on kõik 133 isendit, millest 80 on ööliblikad ja 53 päevaliblikad. Iga liblika nimi on ära toodud nii eesti kui ka ladina keeles. Lisatud on viis fotot, kuidas Sebastian püüab liblikaid või sirutab neid. Olemas on ka väikene tutvustus Sebastainist ja tema kogust. 

Kvartsivalgel ööpüüki tegemas

Sebastian ise muidugi eriti rõõmus ei ole, et tema liblikad raamatukogus peavad olema. Lausa oktoobrikuu lõpuni, kuid samas oli ta väga elevil, kui me seal üheskoos seda näitust üles panime. Ta vist ei ole elu sees ka raamatukogus nii palju rääkinud. 


Mõnikord ma olen natukene väsinud kõikidest nendest liblikatest, sest nagu ikka Sebastianile omaselt, et kui ta on millegi sees, siis ta on seal jäägitult. Ta võib tundide kaupa rääkida erinevatest surudest ja vaksikutest. Ta otsib googlist infot ja loeb ette. Ta on risti ja põiki läbi töötanud kõik liblikamäärajad ja talle ei valmista mingisugust raskust erinevate liblikate kohta rääkida kogu informatsiooni, mida ta omab. Peensusteni. Ole ainult inimene ja kuula. Me kuulamegi, sest tema teadmised on suured ja vajadus neid jagada veel suurem. Nüüd sai ta tunnustust ka võõrastelt inimestelt, kes tema kogu eksponeerida soovisid. 

Loodetavasti inimesed astuvad raamaukogust läbi ja näevad ka seda ilu ja vaeva, mida Sebastian koos oma perega loonud on, sest liblikate kogu on ühe lapse kohta ikka vägagi muljet avaldav. 

Nii et - minge raamatukokku, lasteosakonda liblikaid vaatama! Näete oma silmaga, millised iludused meil nii päeval kui öösel ringi lendavad. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar