pühapäev, 3. juuli 2016

Pärnu Summer CUP 2016

Raplamaa Jalgpallikooli 2006 kasvandikud osalesid rahvusvahelisel jalgpalliturniiril Pärnus. Summer CUP toimus juba neljateistkümnendat korda ja on Eestis üks suurimaid jalgpalliturniire noortele. Meie vanusegrupis mängis 20 poistetiimi ja meie alagrupis olid koos FC Elva, Pärnu JK, Nõmme Kalju FC IO, FC HIK (soomlased) ja Raplamaa JK. 

Turniir algas väga edukalt, kus esimesel päeval seljatasime nii FC Elva (3:1) kui ka väga tasavägises võitluses Pärnu JK (4:2). Poisid mängisid suure isuga ja format, mille treener oli selleks korraks loonud, toimis edukalt. Ka vähemate kogemustega poisid said palju mänguaega ning andsid endast parima. 


Teisel päeval oli esimene mäng juba kell 9.00 hommikul. Meie poistega on sellised lood, et need ei saa nii vara käima :) Elu ja erinevad turniirid on seda näidanud. Esimeseks vastaseks oli kohe soomlaste FC HIK ja vähemasti meie Sebastian oli küll natukene hirmunud. Välismaalased ikkagi ja siis on ju kohe kolm numbrit suuremad ja vägevamad. Aga... Ei olnud nad midagi. Meie poisid tegid neile 9:3 säru, vaataata sellele, et oli nii hommik alles. 

Teine mäng oli kardetud Nõmme Kalju FC IO-ga. Neid Nõmme Kalju punte on nii palju, et kunagi ei tea, kas sellega on saanud juba madistada või mitte, seega, vastast alahinnata kindlasti ei võinud. Mäng oli väga tuline, jäime kohe alguses kaotusseisu, aga Andrus (Kapsi) päästis päeva. Tema jalale läks kirja 3 väravat (üks siiski peale) ja meie poisid said võidu 3:2. 


Seega olime oma alagrupi võitjad maksimum punktidega. 

Poolfinaalis läksid poisid kokku D-alagrupi võitja FC Kuressaarega. Oodata ei osanud midagi, sest polnud varem kokku puutunud. Mäng oli kohutav :)))))) Ma ei tea, mis värk oli, aga meie poistel puudus igasugune võidutahe-, rõõm, -isu. Ja kui nad veel kaotusseisu ka jäid, siis oligi kõik. Motivatsioon oli nii maas ja ei aidanud ka teisel poolajal "üles ärkamine" - vastu tuli võtta kaotus 2:0.


Neljandal päeval olid poisid valmis mängima 3.-4. koha mängu Poola satsiga FKS Stal Mielec. Oli juba ette teada, et selles mängus tuleb kõvasti tööd teha ja seda poisid tegid ka. Kohe väga kõvasti. 3:0 kaotusseisust rabeleti välja 3:2 seisule. Mängida jäi veel 5 minutit ja siis andis treener vähemate kogemustega poistele mänguaega ning lõppseisuks jäi 5:2 meie kahjuks.


Olla 20 tiimi seas neljandad, pole sugugi paha tulemus. Poisid olid väga vaprad ja tublid ning töötasid väga suure isuga. Lõpp-tulemus oleks võinud olla muidugi medaline, kuid nagu treener ütleb - kõik tahavad mängida saada. Kuigi minule isiklikult jääb ikkagi natukene kripeldama see ütlus, sest medalit oleks ka kindlasti KÕIK poisid saada tahtnud. 

Oli väga raske turniir. Ilm oli ka armutu, laupäeval südapäevasel mängul oli sooja 29 kraadi. Poisid said kuuma ja külma, tuult ja nats vihma ning olid neli päeva kodust eemal. Meie laps muidugi mitte, meie sõitsime kõik neli päeva Pärnusse. Ma arvan, et me võime uhked olla :), sest seljataha jäid väga paljud Eesti suurklubid ja me olime peale Narva Transi (CUPi võitjad) ainuke meeskond, kes sai alagrupis maksimumpunktid. 

Nüüd on jalgpallipuhkus. Mitte küll telekast ja koduhoovist, aga siiski puhkus. Meie jalgpallisõbrale see muidugi ei meeldi, tema tahaks ikka trennis käia. Järgmine võistlus on Raplamaa Jalgpallifestival ehk koduturniir. Äkki õnnestub sealt medal korjata - kes teab :)

Seniks aga - ikka õue ja palliga! 




6 kommentaari:

  1. Teil on alati väga kvaliteetsed ja vahvad pildid! Küsiksin, et millist fotoaparaati kasutate. Plaanin endalegi midagi paremat soetada ja seega küsin.

    VastaKustuta
  2. Minul on tegelikult üsna vana Canoni peegeleksemplar EOS 1000D. Ma lihtsalt tunnen teda läbi ja lõhki ning absoluutsekt kõik fotot teen manualiga, pannes ISO, AV, WB jne käsitsi paika :) Olemas on ka SONY peegelkaamera ja kui soovitada, siis ikka Canonit.

    VastaKustuta
  3. Brovary Kaskad on Ukraina klubi :)

    VastaKustuta
  4. Need poisid viivad ehk Eesti kunagi jalgpalli EMile ja edasi MM ilegi. Jaksu neile!

    VastaKustuta
  5. Poisid on väga tublid :) Aitäh heade sõnade eest!

    VastaKustuta