kolmapäev, 26. oktoober 2016

Mõeldes Anna Mariile

Kui ma olin laps ja teismeline, siis oli tädi Pillel (isa õde) minu elus väga suur roll. Vahest suuremgi, kui ta ise oleks osanud kunagi arvata. Erinevate asjaolude tõttu ja siiski täna selgusetuks jäädes, kadus Pille mu elust ära. Kohe täitsa ära. Nii ära, et me isegi ei helistanud ega kirjutanud ega soovinud teineteisele õnnegi ei sünnipäevaks, laste sündimise puhul... No kohe mitte midagi.

Umbes aasta tagasi tuli Pille mu ellu tagasi :) Väga juhuslikult ja ootamatult. Tuli koos oma väikese tütre Anna Mariiga, keda vaadates ma näen nii palju ennast (näojoontelt, silmadelt, juustelt). Iseloomult ja olemuselt on Anna aga hoopis teistsugune, kui mina olin ja olen. Ta on avatud ja julge, väga seltsiv ja tahab palju suhelda - ta on nagu väike tulesäde :) Kui ma neil külas käisin, siis ma olin väga meeldivalt üllatunud, kui palju see laps mängis. Meie Sebastian ei ole kunagi mänginud, ta ainult ehitab LEGOdega, aga ta ei mängi nendega. Ammugi siis mitte mingisuguste loomade või nukkude või autodega. Ta ei oska mängida, pole kunagi osanud. Robin oli mul ka usin mängija, aga tal oli alati seltsiks Mart ja neil oli väga hea koos mängida. Anna aga mängis üksi. Seletas ja asjatas ja ehitas. Mitu tundi. Vahepeal muidugi suhtles meiega ka, aga mäng on tema elus küll väga olulisel kohal.

Annal oli sünnipäev ja teadsin juba ammu, et tahan talle ise midagi teha sünnipäevaks. Ühe hiirekese ma heegeldasin talle, kui külas käisin, aga nüüd tahtsin ka midagi ise teha. Ma oskan igasugu mänguasju teha: õmmeldes, kududes, heegeldades, traadinukud. Valik jäi traadnukkudele, kuna nendega saab mängida erinevaid mänge.


Ma olin juba unustanud, milline nikerdamine see on :) Iga asi on ju nii väike ja vajab eriti peenikesi lõngasid, heegelnõelu, vardaid. Iga asi valmib kaua ja pusides, sest ruumi manööveramiseks on vähe. Mõne väikese asja valmis tegemine võtab rohkem aega, kui näiteks mütsi kudumine. Aga see aeg ja pusimine olid seda väärt. Ma jäin ise peaaeu rahule. Peaaegu selle pärast, et alati on võimalus veel rohkem, veel kiiremini, veel kõrgemalt. 

Nüüd on Annal nukud käes ja loodetavasti jagub mängurõõmu ka :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar