neljapäev, 6. jaanuar 2022

Zentangled ja neurograafiline joonistamine

Head uut aastat!

Eelmine aasta oli minu jaoks väga raske. Nii emotsionaalselt kui füüsiliselt. Olin kokku 63 päeva haiglates, mis on minu jaoks tõeline eneseületus. Viimane haiglaskäik mõjus mu vaimsele tervisele kuidagi eriti laastavalt, sest tundsin tohutut kodu- ja oma inimeste igatsust ning mulle tehti protseduure, mis olid ebamugavad. Oktoobrist detsembrini olin haiglas 37 päeva ja võtsin selleks puhuks kaasa igasuguseid asju, millega end lõbustada ja aega viita: joonistamise asjad, käsitöö asjad, raamatud, päeviku. Kõige suuremat tröösti pakkusidki joonistamise asjad. Kujundasin nende päevade jooksul 69 zentangle tahvlit (9x9).

Osalesin facebookes inktober, gratitangles ja holitangles väljakutses. Kui inktobri väljakutses tegin iga päev uu tahvli, sest kõik mustrid olid nii paeluvad, siis gratitangles tegin juba vähem ja holitangles oli kõige raskem, sest mida kuu lõpu poole, seda igavamaks muutusid ülesanded. Päris kuu lõpp jäigi tegemata, sest motivatsiooni polnud ja koju saamise eufoorias ei tulnud selle pealegi, et joonistada. Kusjuures ma olengi kordades loomingulisem, kui ma pole vaimselt heal tasemel. 

Valisin mõned ilusamad tahvlid välja ja panen need siia. Mitte, et ülejäänud oleks koledad olnud - lihtsalt mõni kohe oligi väga palju ilusam. 

Terve inctober

Minu eesmärk oli, et igal tahvlil peab olema ka "vääriskivi". Nende sobitamine igale poole polnudki nii kerge, kuid minu meelest andis pildile nii palju juurde. Kasutan selleks akvarellitavaid pliiatseid. Üksi töö ei ole üle käe tehtud, mõtlesin ja kujundasin igat tahvlit täpselt ühtemoodi tõsiselt. 

Ma ei tea ainult, mis ma nende tahvlitega peale hakkan.... Mustvalgeid on ju ka veel 32 tükki....101 tahvlit...  Palju ilu. Tahaks neid kohe teistele näidata, aga ei tea, kuidas seda teha. Mulle endale need väga meeldivad. Samuti meeldib neid joonistada, see on nii põnev, mis lõpuks välja koorub. See aasta ma veel joonistanud pole - ei ole sellist tunnet tekkinud, kuigi peast käis läbi mõte, et peaks ikkagi seda neurograafilist joonistamist veel uurima ja pusima neid teha. See on ka üks väga huvitav joonstamisstiil, kus annet ei ole vaja.... 


Ei ühtegi kolepilti :) 
Nüüd tuli küll joonistamise isu peale.... 

Arst tahaks mind uuesti haiglasse panna, aga mina praegu kohe üldse ei taha... Täielik vastumeelsus on. Lükkan seda nii palju edasi, kui vähegi võimalik. Ma tean, et ma lõpuni ei pääse, aga midagi hullu minuga ka ei juhtu, kui ma kohe homme haiglasse ei lähe. Aga siis, kui lähen, siis joonistamise asjad võtan kindlasti kaasa, sest sellega saab ikka aja kiiresti liikuma. 

Kui Sa pole kunstnik ja võibolla vahel tuleb isu joonistada, siis soovitan just neid kahte joonistamisstiili, sest siin ei peagi kunstnik olema. See on lihtne joonistamine ja sobib igaleühele. Ma ei tea, kui loominguline tuleb aasta 2022, aga ma loodan, et ma ikka võtan kodus ka pliiatsid kätte, mitte ainult haiglas. Tore on ilu luua :)


Teie Ennike


2 kommentaari:

  1. See neuroteema on ahvatlev! Minumeelest sobiks need kõik seinale. Tuli lausa mõte, et nendest tahvlitest saaks päris ägeda porte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh hea sõna eest! Pean mõtlema, mis ma nendega peale hakkan...

      Kustuta