kolmapäev, 6. juuni 2018

Hapukoorekattega rabarberikook

Kui ma jätan välja sidrunikreemiga Brita koogi ja Põhjaka mõisa Napoleoni koogi, siis see magus-hapu rabarberikook on minu lemmik. Algidee on pärit Perenaise blogist, aga kuna ma ikka kunagi nii ei saa, et järgin 100% näpuga järge, siis on seal natukene muudatusi, sest mulle meeldib, kui koogil on palju mahlast täidist. Ja kuna ma neid muudatusi naudin, siis pean retsepti enda jaoks siia kirja panema. No et ei peaks uuel kevadel rabaraberihooajal hakkama jälle jalgratast leiutama, sest ma tahan seda kooki just täpselt sellisel kujul. 

Alustuseks pead endale koju varuma mõned asjad, et kooki teha. Ja Olemas peab olema muidugi ka koogisööja, aga meie peres sellega probleemi pole :) 

Põhja jaoks läheb vaja:
200 g nisujahu
1 muna
100 g võid
4 sl suhkrut

Täidise jaoks läheb vaja
500 g hapukoort
2 muna
160g suhkrut
6dl tükeldatud rabarbereid

Kõige pealt pead valmistama klassikalise muretaigna. Mul kombaini pole, pean oma armsaid käsi kasutama. Hullult häirib tegelikult, kui kõed on taignased, aga õnneks sooja vett on. Vahustad toasooja või suhkruga ära ja lisad vahustades ühe muna. Muna-suhkru-või segule sõtkud sisse jahu ja vormid sellest taignapalli. Siis võiks taignapall kilesse mässituna pool tundi külkapis olla, aga kiirel juhul ei ole ka mingit vahet, kui see kohe 26 cm-se suurus ümmarguse koogivormi põhja ja äärtele suruda. Muuseas, mina panen koogivormi põhja küpsetuspaberi ka, sest mul on igvana koogivorm. See on selle koogi kõige raskem osa, sest perfektsionist tahab ju, et kõik oleks ideaalne, st igas vormi osas oleks ühe palju taigent. Ma mässisin seda taigent sinna vormi sisse 45 minutit :) Kui olin tulemsuega rahul (enam-vähem), panin põhja eesoojednatud 220-kraadisesse ahju 12-ks minutiks küpsema. 

Sellel ajal, kui see põhi seal rahus küpses, tükeldasin 6dl rabarbereid ja segasin kokku muna, suhkru, hapukoore.  Võtsin eelküpsetatud põhja ahjust, laotasin rabarberid peale ja kallasin ettevaatlikult selle hapukoore-muna-suhkru ka koogile.

Alandasin ahju 175 kraadini ja küpsetasin kooki täpselt 1 tunni ja 10 minutit. Siis võiks lasta koogil ilusasti ära ka jahtuda (proovige seda teha peres, kus on Robin :) ) ja võibki noa sisse lüüa. 


Rohkem pole midagi rääkida....kadus nii äkki nagu tekkis. Hea, et piltigi sai teha :) Robin on mul hirmus maiasmokk, aga ma ikka eraldasin endale ka tükikese ja ema sai oma tüki ja MArgusele saatsin ka :) Muidu oleks see mõmm kogu koogi ise nahka pistnud ja küsinud, kust šokolaadi saaks? :D 

See on meie pere  (suuresti muidugi minu) lemmik rabarberikook. Parajalt magus, parjalt hapu ja parajalt kreemine. Head küpsetamist teile!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar