reede, 8. märts 2019

LoodusSPA koju kätte

Maret korraldas naiskoduskaitsjatele kehakoorija tegemise õpitoa ja kuigi ma pole kaitsja, kutsus ta mind sinna osalema. Ega ma endale kaks korda öelda ei lasknud, sest mul on käsil projekt "Elus esimest korda" ja ausõna - kui täiesti puhtsiiralt öelda - ma ei ole eladeski isegi kasutanud ühtegi kehakoorijat. Ise. Niimoodi kodus. Ma olen korra käinud šokolaadimassaažis, mille Arvo mulle sünnipäevaks kinkis, kuid koorijatest ei tea ma midagi. Saatus, geenid või miski kolmas on andnud mulle võrdlemisi hea naha ehk siis see ei kuiva ega ole punniline ega rasune ning seetõttu pole ma eriti vaeva näinud oma naha eest hoolitsemisega.

Ja valesti olen teinud nagu eile selgus, sest naha eest ikkagi tuleks hoolt kanda ja eriti hea on, kui teha seda looduslike vahenditega. LoodusSPA OÜ Katti rääkis pikalt ja laialt nende väikefirma looduslikest toodetest (ma oleks neid kõike kohe tahtnud endale saada, õnneks polnud raha :) ), mis teevad naise naha ilusaks, pehmeks, puhtaks jne. Tal oli ka kaasas terve rida tooteid, mida nende väikeettevõte toodab ja kehakoorijaid sai nuusutada ka. Neli erinevat purki oli, kuigi nagu ma aru sain, on neil tegelikult müügis viis erinevat koorijat. 


Ma nuusutasin ka, kuigi ma olen alati väga ettevaatlik erinevate asjade nuusutamisega, sest need võivad mul südame pahaks teha. Mul ei olnudki õnneks vaja eriti palju midagi nuusutada, sest ma tundsin selle OMA kohe ära ja nagu hiljem sidrunheina kohta lugedes selgus, oli ka minu tundmusele tõenduspõhine alus olemas: nimelt on sidrunheina eeterlik õli antidepressantne ja stressi vähendav. Kuna mu stressitase on viimastel päevadel tavalisest kõrgem olnud, siis ma pidingi selle oma kohe ära tundma. 

Naised nuusutasid kõik eeterlikud õlid üle. Jumal, see aroom, mis selles ruumis oli, oli nii .... imal, kuid ometigi taevalik. Nad kohe ei teadnudki, mida oma koorija sisse panna, sest kõike oli nii palju ja kõik olid nii head lõhnad :) Katti tutvustas erinevaid õlisid, rääkis, mis on parimad niisutajad ja mis parimad koorijad ja mis parimad pehmendajad ja mis parimad puhastajad. Mu juurikas kõike ei mäleta, aga pole hullu. Ma ei usu, et selles lõhnademeres keegi üldse midagi väga olulist jõudis oma ajju talletada. 


Kui kõik tutvustav osa oli läbitud, hakkasime endale isiklikke kehakoorijaid tegema. Kuna mina teadsin täpselt, mida ma tahan, siis nokitsesin vaikselt omaette ja ei lasknud end nendest teistest aroomidest heidutada. Tegelikult on koduse koorija tegemine äärmiselt lihtne, aga siia ma tegemisõpetust kirja ei pane - see oleks ebaaus Katti ja LoodusSPA OÜ suhtes. Minu koorija sisse läksid kuus komponenti: suhkur, oliiviõli, linasemneõli, punane savipulber, saialill ja sidrunheina eeterlik õli. Kogused jäävad kohalolnute teada. Minu jaoks oli kõige üllatavam osa suhkur (osad tegid meresoola baasil), sest iga eestlase ajusopis on kindlasti olemas teadmine, et suhkur on paha, paha. Tuleb välja aga, et nii paha see polegi. Oi neid nuusutamisi ja tilgutamisi! Ikka ühte asja natukene ja teist asja natukene :)))) 

Valmistoode
Igatahes sai igaüks meist endale purgitäie kehakoorijat, millele sai ise nime ka veel panna. Minu purgi peale sai kirja "Naisinimese jagu", et kõik meie pere meesinimesed teaksid - näpud eemale. Robin muidugi arvas, et tema kavatseb küll selle ära proovida ja ega ma ju mingisugune kadepunn tegelikult ei ole. Lihtsalt seda kõike on nii vähe, et ma pean hoolega valvama, et keegi sellega hullama ei hakkaks, sest see on ikkagi valmistatud ekstra minu naha tarbeks. 

Igaüks sai tunnistuse ka :) 

Kuigi ma pole naiskodukaitsja, siis aitäh Maret kutsumast! Te olete lahe punt -sellised rõõmsad ja naljakad...isegi kui varbad nii väga valutavad.... Ma proovin elus esimest korda oma koorija ära ja vaatan, mis mu nahk sellest arvab - võibolla pean hakkama igal saunapäeval hoopis koorijaga oma keha pesema, sest see on lihtsalt nii hea ja mõnus :) Ma ei tea ainult, kas mees mind selle mögaga saunalavale lubab... 

Jälle midagi uut ja hoopis teistsugust. Ma ei oleks osanud uneski ette näha, et ma satun kuskile koos naiskodukaitsjatega tegema endale kehakoorijat, kui mu püsikasutuses on ainult Nivea näokreem, ripsmetušš ja puuder. Duššigeel ka muidugi. Aga elu üllatab, kui lased sellel end aegajalt üllatada ja on olemas inimesi, kes Sind kodust välja aitavad. 

Nüüd ei ole muud teha, kui laupäeva oodata - siis saan endale väga stressivaba enesetunde koos pehme nahaga. Muuseas - sidrunheina eeterlik õli on TAEVALIK!


Teie Ennike

2 kommentaari:

  1. Lahe! Ma ka ei oska koorijatest midagi arvata aga sidrunhein kuluks vist küll praegu ära... :) Ja su album on ka väga ilus, peaks ka tegema minema aga see Tallinn on nii kaugel. Ma loodan mulle siia lähemale tuleb mõni õpetaja, naiskodukaitse oleks täitsa mõeldav variant ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu meelest käib Teeme TeistMoodi Käsitöösalong aeg-ajalt Viljandis. Uuri. Ja aitäh, album tuli tõesti viieline 😍

      Kustuta