reede, 29. detsember 2023

Beebitekk enneagsetele

Märkasin septembris Facebooke käsitöö grupis, et käima on lükatud kampaania heegeldada või kududa tekikene enneagselt sündinud beebile. Minul ei ole enneaegsetega lähemat kokkupuudet, kui et mu heal sõbral aastaid tagasi sündis enneaegne beebipoiss ja kui ma neid haiglas vaatamas käisin, siis ta tundus nii imepisikene, kuigi ta ei olnud üldse mitte nii väikene kui teised beebid seal osakonnas. Aga silme ette tuli ikkagi kohe Matis, kui seda üleskutset nägin. Mõtlesin, et asi see väikene tekike kududa on. Värvisoov ja mõõdud olid üleskutses antud ja mul ei jäänud muud teha, kui otsida sobiv muster ja tellida lõng, sest mu tohututes lõngavarudes lillat lõnga küll ei olnud. 

Kudusin teki ripskoes valmis, sest see tundus kõige lihtsam ja kiirem moodus. Aega võttis mõni päev. Ja siis kudusin silmad maha ja sain aru, et lihtsaim ei ole alati parim, sest tekk oli täiesti mõõtudest väljas ja lopergune. Harutasin kõik üles ja vaatasin Dropsi lehel ringi, et mis siis ikkagi parem oleks. Leidsin ühe õpetuse, kus tekike oli tehtud pärlkoes ja tegin proovilapi. Mulle see pind väga meeldis ja arvutasin vajaminevad silmused välja ning hakkasin kuduma. Ikka hea lihtne kudumine, muudkui parempidi ja vasakpidi. Täietsi rahulikult sai telekat vaadata ja samal ajal kududa. Aga ei edenenud.... Ei teagi, miks. Lihtsalt ei edenenud. Kudusin vahepeal kolmed villased sokid, joonistasin valmis jõulukaardid ja siis paari rea kaupa kudusin tekki, aga miski tõrge oli sees ja tekk lihtsalt ei edenenud. Ühel õhtul istusin maha ja hakkasin kuduma. Võtsin eesmärgiks kududa päevas 10cm, aga kudusin kohe esimesel õhtul 20cm ja järgmisel 20cm ja ülejärgmisel õhtul oligi valmis. Kartsin natukene, et kui koon silmad maha, siis ootab samasugune halb üllatuses, sest asi võis ju olla hoopis lõngas, mitte ripskoes. Kudusin silmused maha ja laotasin teki laiali ja kõik oli korras. Rõõm oli suur :) See ei ole mingisugune suur vägitükk või keeruline tegemine (mõtted lähevad waldorfnuku õmblemisele...), kuid mul on ikkagi hea meel, et ma sain ühe tekikesega panustada. 


Vaja veel tekk posti panna. Loodetavasti keegi beebi, kes on sündinud siia ilma liiga vara, saab selle teki all soojas ja pehmes olla. Lõng oli küll väga mõnus. Siidine ja pehme, lausa voolas varraste peal, aga enam ei mäleta, mis lõnga kasutasin. Igatahes, kui mul on vaja tulevikus beebitekki teha, siis teen selle pärlkoes, sest see on tõesti imearmas. 

Jõudsin veel selle aasta sees ühe heateo teha, hing on rahul. Teise heateo jõudsin ka aasta lõpus veel teha. Kogusin kokku tublite käsitöömeistrite tehtud mänguasjad, et need Naerata Ometi jõuluprojekti raames jõulude ajal haiglas viibivatele lastele toimetada. Heiki käis mänguasjadel järgi ja need jõdsid täpselt sinna, kuhu nad jõudma pidid. Ma loodan, et kõik need 78 last olid rõõmsad, kui leidsid oma kingipaki seest heegeldatud või õmmeldud mänguasja. 

Kaks väikest heategu lastele :) 

Ikka rõõmu ja soojusega!



Teie Ennike

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar