pühapäev, 13. mai 2012

Emadepäev

Riina ütles, et hea ja halb vaheldumisi ja enda jaoks korda läinud päev ei olegi nii väike asi. Ega pole jah. Arvestades kõiki asjaolusi, siis karta on, et mõnda aega seisab see emadepäev mul küll kenasti meeles.
Kuna Arvo on Soomes, siis ma sellelt päevalt midagi erakordset ei oodanud. Palusin ainult poisse hommikul, et püüdke vähemasti üks päev aastas kakelda natuke vähem kui tavaliselt:D Nüüd, õhtul, võin öelda, et nad said selle palve täitmisega peaaegu hästi hakkama. 
Kell 11 oli Märjamaa kalmistul vanaema urni maha matmine. Kolmapäeval käisime krematooriumis ja nüüd on ta siis kalmistul. Ilus, vaikne ja rahulik ärasaatmine. 


Sel ajal, kui mina surnuaias ja peielauas olin, olid poisid siiski otsustanud, et neil on jube hea ema ja nad olid ühe väikese jalutuskäigu alevisse ja metsa teinud. Minu arvates on see nendest väga armas, sest eile, kui Arvo läbi skype tahtis Sebastianile meelde tuletada, et homme on emadepäev, ütles Sebastian isale väga konkreetse "head aega" ja viskas klapid peast:D Sellest võis järeldada, et vähemasti üks minu lastest ei arva emadepäevast miskit. Ja no eks tal ole ju õigus ka - päev või asi. Ema on ju koguaeg oluline:)


See roosa ja soditud olen seal mina ja need sinised pidid olema närtsinud sinililled. Aga vähemasti päike on aus:D
Kuna Arvo veedab seda nädalavahetust Heinolas, siis oli meie südameasi ära käia tema ema haual ja loomulikult külastada ka vanaema. Vaata, kall, need valged lilled on meie poolt:) Ja tulbid on vanaema jagu. Tal on ilusad tulbipeenrad, kadedaks tegi kohe.


Ja kui kogu päev oli peaaegu möödas, jõudsin ma lõpuks ka oma emakese juurde. Kaasa tegin talle tordi, selle meie klassikalise keedukreemiga, mis alati heaks tunnistatakse (Triin oli eile moraalseks toeks, kui põhja küpsetasin). Kahest viimasest tükist tegin pilti ka.


Selline emadepäev sel aastal. Lõpetuseks: hea ja halb vaheldumisi ja enda jaoks korda läinud päev ei olegi nii väike asi.
Muusikasoovitus: Õnneseen

5 kommentaari:

  1. Oli selline kurb ja tore päev üheskoos. Me oma perega käisime hoopis loomaaias ja nägime muinasjutusigasid :) (Sest kuidas sa ikka kutsud punaseid pikkade otsast kitsenevate kõrvadega sigasid - https://www.google.ee/search?hl=et&cp=12&gs_id=n0&xhr=t&q=red+river+hog&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=1DW2T8-rLIep4gSluvTRCQ) :D Aga Sina oled armas! :)

    VastaKustuta
  2. Issakene, millised sead:D Ma lubasin endale eelmine aasta, et mina enam Tallinna Loomaaeda ei lähe, aga ikka peab vist minema. Ja Kadrikesekene - ma ei saa aru, mis kuradi armsast sa koguaeg räägid:D Ma olen täielik saatana kaagatis:D:D:D

    VastaKustuta
  3. Kaagatis jah :D Miks sa enam loomaaeda ei taht minna? Ma olen sel aastal vist juba 10 korda käinud. Linnainimeste värk - poisil metsas igav jalutada aga kuna ma tahan vähe puhtamat õhku saada jalutamiseks, siis loomaaed on mõlemale väga hästi sobiv lahendus :D Kuukaardiga pole nii kulukas kah... PS. Ma kohe pean sulle teada andma, et mul KA pole enam Facebooki :D Ja armas oled sa nagunii - kaagatis või mitte :D

    VastaKustuta
  4. Mul on tekkinud arvamus, et Mati Kaal harrastab kitsekogu... Ma ei jaksa kõndida kilomeetrite kaupa ainult selleks, et vaadata kitsesid.Mul on siin värsket, puhast õhku piisavalt...ilma nende kitsedetagi:D
    Ja Facebookest nii palju, et ma tõenäoliselt avan oma konto uuesti, kui olen selgeks teinud, kes kõik sealt "sõprade" loendist kustutada tuleb, sest ma tegelikult tunnen väga paljudest inimestest ja nende laste kasvamise piltidest puudust.
    Ja aitüma komplimendi eest!

    VastaKustuta
  5. Ihii. Ma pole sel aastal kordagi sinna alpinaariumi poole jalga tõstnud :D Seepärast need suured kitseaedikud ei sega. Aga Eesti kliimas on neid tõenäoliselt hea pidada... Mulle meeldiksid sebrad rohkem, aga mõtle kui suur siseruum tuleks neile teha :D Muidu istuvad talv läbi nii nagu elevandid 3x3 ruutmeetri peal...

    No jah - Skypes sind ei näe, järelikult tuleb siin lobiseda :)

    VastaKustuta