teisipäev, 8. mai 2012

Meisterdamisi emadepäevaks

Teadaolevalt on emadepäev varsti käes. On tavaline, et sel puhul koolides kunstiõpetajad teevad lastega kaarte ja muid toredaid asju, mida siis lapsed saavad oma emadele kinkida. Eriti on see tegevus hinnatud I kooliastmes ehk I-III klass. Ega ma ka mingisugune erand pole, ikka samasugune kunstiõpetaja:D Ja mul on maailma tore I ja II klass, kus käib viis poissi ja kaks tüdrukut. Need on alles nii väikesed lapsed, kes kunagi ei vingu ega virise, kui õpetaja oma geniaalsete ideedega lagedale tuleb. Nad isegi siis ei vingu, kui töö on natuke raskem, kui nad sooviks. Õnneks saab igaüks vajaliku tähelepanu ja abi, sest lapsi on vähe ja aidata saab kõiki. 

Emadepäeva projekt on kestnud kolm nädalat. Ikka tasa ja targu. Kõige alustuseks tegime lastega roose. Minu õnnetuseks oli sel päeval koolis ainult neli last, seega kolm last jäid ilma roosita. Hiljem on selgunud, et see polegi ainult minu õnnetuses - lapsed ise kurdavad, et neil nüüd polegi sellist lille (ehk saab selle vea parandada reedeses tunnis).

Idee http://taheke.delfi.ee/meelelahutus/meisterda/meisterda-emale-roosid.d?id=45301699

Kunstiõpetuses peab lastele õpetama ka tarbekunsti olemust. Mis võiks selleks veel paremini sobida, kui ehete valmistamine. Loomulikult võib tekkida küsimus, et miks peaks poisid tahtma teha pärleid, aga segades mängu emad, on poistest asja ilmatu palju. Ja kõige kuulsamad disainerid on teadaolevalt mis soost? Igatahes, polümeersavist tegime pärleid. Põhialuseks oli kahe värvi kokku sobitamine: hele/tumedus, soe/külm, värvide omadevaheline sobivus. 


Lapsed tegid pärlid, mina kuumutasin ära ja järgmisel tunnil said kõik oma keed valmis teha. Usukumatu, kui elevil nad olid vaatamata soole. Pärlite lugemine kestis lõpuni välja. Gregor võitis kõiki pika puuga:D Materjali oli igale lapsele ühe palju, kuid kõik olenes ju sellest, kui suuri pärleid keegi tegi.


Et kõik oleks ikka täiuslik, siis voltisime kaelakeedele karbid ka. Küll see oli raske töö! Nurkade tagasikeeramisel vajas enamus lapsi abi, kuid vaatamata sellele olid nad enda üle VÄGA uhked, kui töö valmis sai. Karbi voltisime origami tehnikas. Kõige kergemini õpetab seda see video. Ja et igaühe karp oleks ikka omanäoline ja eriline, siis kanuistas iga laps oma karbi vastavalt soovile ja ideedele.


Küll mul on tublid lapsed, eksole?! Kogu see tegemine läks mulle maksma natuke rohkem kui 20 eurot (sorry, armas mees:D), kuid see on nii pisike summa võrreldes selle rõõmuga, mis laste silmis oli, kui me eile kingid kokku panime. Ma loodan, et nende emadel on ka samasugune rõõm silmis:)

2 kommentaari: