teisipäev, 25. detsember 2012

Kaugel see jaanipäev enam on...

Ma tunnistan ausalt, et nii vähe, kui sellel aastal, ei ole ma varemalt jõuludega tegelenudki. Lihtsalt aega ei olnud ja tehtud sai just nii palju, et lastel oleks tore. Endal on tore naguniigi, sest põhiline on ju, et saaks nats puhata ja olla. Lapsed sellega muidugi ei lepi ja seetõttu peab ikka natuke aega leidma. Mis on need põhilised asjad, mis teevad laste jaoks jõulud jõuluseks? 

Kuusk. Meie pere arvamus on, et metsast tuleb tuua tõeline äbarik-kõverik - midagi sellist, millest naguniigi mitte kunagi korralikku suurt puud ei kasva. Ei ole ju mõtet hävitada elujõulist ja ilusat kuuske paari nädala silmailu pärast. 


Kuuse all peavad olema kingitused. Sellel aastal oli kuuse all neli kingitust: Robinile, Sebastianile, Kassile ja Sassile. Meie Arvoga saame oma kingi homme :) Tegelikult oli seal veel üks ärapakitud jõulukaart Sebastiani poolt oma empsile ja issile. Meie poiste soovid olid üsna etteaimatavad. Sebastian soovis LEGO ja Robin jalkakola. (PS. Öelge keegi, kust kohast te ostate neid Messide ja Ronaldode vorme? Neid, mis ei ole vuhvlid, vaid ikka korraliku spordifirma tooted? Äkki keegi saab mind aidata....). LEGOGA läks ka päris kenasti, sest ega kui sa otsid taga mööda Tallinna kaubanduskeskusid just ühte kindlat LEGO, siis seda ju ei ole, eksole. No lihtsalt ei ole:) Sebastianil muidugi vedas, sest see sundis meid kulutama pea poole rohkem raha, kui esialgu plaanitud ja ta sai pisikese legorongi asemel suure legorongi. Oh seda rõõmu, mis pakki avades näost näha võis. 


Rongist pole rõõmu mitte ainult Seebule - ikka kogu meesperele:P


Jõuludega käivad kokku ka igasugu head ja paremad road: piparkoogid, seapraad, hapukapsas, veri- ja kartulivorstid, sült, pasteet, leib ja kõik muud lisandid. Siinkohal tahan tänada Annelyt, kes andis mulle uue leivapoja ja me saime jõuluks jälle ise leiba teha; Taimit, kes varustas meid imemaitsvate enda valmistatud kartulivorstidega ja oma emmet, kes meile sülti, kõrvitsaid ja pohlamoosi andis.

Pasteeditegu

Singirullid

Tänavused piparkoogid (retsept Nami-Namist)
Piparkoogid ikka isetehtud taignast (ei ole mina veel hääd poetaigent leidnud) ja enda valmistatud glasuuriga ka (et ei oleks nii jube magus). Valmistasid Arvo, Robin ja Sebastian, kaunistasime Arvoga kahasse. Ja et ikka kõik teaksid, siis otsas. Kogu 1,5 kg taigent ja piparkoogid - kõik, lõpp peal:P

Oma emale ja õele tegin kingiks trühvleid. Kasutasin Nami-Nami retsepti. Ma olen neile väga tänulik kõige eest, mis nad minu heaks on aasta jooksul teinud. Ja tänulik olen ma selle eest ka, mida nad teinud ei ole, vaid lihtsalt olemasolemise eest:) Ise tehtud, hästi tehtud! Heaks kiidetud ka:)


Külastasime vanaisa, Riinat ja Liisut ning ülejäänud aja me oleme kodus olnud ja lauamänge mänginud. Rahulikud jõulud - just sellised, nagu meie perele sobivad. Lapsed on rahul ja meie ka. Sass on ära mänginud kõik pakendid ja paberid, varastanud kõik söödava, mis ripakil, tihased said oma pekipaki kätte ja õues sajab vihma. Jõululik.


Igal vabal momendil olen õppinud ja õppinud. Jäänud on teha veel mõned nõmedad kodutööd ja siis võib 2. jaanuaril minna sessile. Ütlesin ühes postituses, et kui ma jõuludeks elus olen, siis ei murra mind miski. Ütleme nii nagu ütles Kristine, et kõik, mis ei tapa, teeb tugevamaks. Ma olen nüüd väga tugev. Ausõna!
Jõulud on ilus aeg, kui see enda jaoks ilusaks teha. Me pole vist kunagi võtnud kõike nii rahulikult, kui sel aastal. Isegi lumehelbeid ei olnud, sest need on Varbola koolis stendi peal :) Natuke kaunistusi, natuke piparkooke, natuke kingitusi, palju head süüa, kaardid sõpradele ja nüüd võib rahus mõelda, et kaugel need jaanid enam on:)
Hääd jõulu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar