teisipäev, 14. märts 2017

Pitsiline quilling

Ma käisin Teeme Teistmoodi käsitöösalongis uut asja proovimas :)

Liiga palju rahvast oli.... Aga õppisin, kuidas teha pitsilist quillingit. Eks töövahendid on ikka kõik samad ja töövõtted sarnased, aga ma oma peaga vist ei oleks välja mõelnud, kuidas seda ikkagi tehakse. Õppisime viite erinevat moodust, kuidas pitsi teha ja paigutada. Ei midagi ülemõistuse keerulist, aga aega võtab palju. Rohkem, kui niisama paberi rullimine. Töövahendeid on ka rohkem vaja, aga kuna ma ei oska neid kuidagi nimetada, siis jäävad nimetamata. Põhimõtteliselt saab muidugi vormide tegemiseks kasutada mistahes asju, mille ümber paberit rullides tekib ring. 

Esimesed pitsilised
Lõpptulemusena valmis šokolaaditaskuga kaart

Nüüd ma vahepeal ei õpi midagi. Vähemasti plaanis küll ei ole. Nikerdan oma asju edasi, nii lõngaga kui paberiga. See paberiga nikerdamine on muidugi selline asi, et seda saab kodus laua taga teha, aga selleks on ikka suhteliselt vähe vaba aega. Õnneks on nüüd algteadmised olemas, mõned töövahendid ka ja eks kui aega on, siis saab nokitseda. Kuigi ma pean mainima, et see paber ikka ei ole päris minu teema... Kuidagi külm on sõrme vahel ja see lõpptulemus pole ka päris see, mida ma justkui loodan ja ootan. 

Igatahes, kui keegi soovib seda tehnikat õppida, siis Mari Jundas on väga hea õpetaja. Räägib lihtsalt ja ladusalt, teeb kõik puust ette ja värvib punaseks ka :) Facebookes on täitsa võimalik temaga kontakti saada, et küsida, kus ja millal ta õpetab. Mina lähen nüüd lõnga juurde tagasi... Seal on soe ja turvaline :)


4 kommentaari:

  1. Siin ta siis on - igale oma :) Mina ei ole lõngaga tegija, aga paberimaailmas tunnen ennast päris hästi. Ja selles on Sul õigus - tulemuse saavutamiseks peab olema aega ja seda on päris keeruline nii palju leida, et saaks tõeliselt pühenduda. Minul ikka igal õhtul quillingunõel peos ja mingid toorikud valmimas.Igal juhul aitäh, et esimesel korral julgustasid tulema. Teine kord oli juba oluliselt lihtsam, kuigi rahvast oli ka minu jaoks palju ja tempo sutsuke liiga kiire.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole tänu väärt, Ruth :) Igale ühele tõesti oma...

      Kustuta