kolmapäev, 11. aprill 2018

Pisarakook

Ma otsisin netiavarustest pisarakoogi retsepti, aga ükski polnud selline, mis mulle oleks täielikult meeldinud. Mul oli peas mingisugune visioon, milline see peaks lõppkokkuvõttes olema ja siis ma miksisin mitmest retseptist kokku mingisuguse sellise retsepti, mis mind kõnetas. Kuna tulemus oli just selline nagu mulle meeldib (ja sööjatele meeldis ka väga), siis panen retsepti blogisse kirja, et kui tahan veel teha, oleks retsept olemas. Ma pole muidugi mingi toidublogija ja ega ma pikalt seletama hakka, kuidas täpselt midagi tegin, sest tõesti - see retsept on siin blogis eelkõige minu enda jaoks :)

Vaja läheb:
PÕHI:
110g võid
0,75dl suhkrut
3 munakollast
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

TÄIDIS:
450g kohupiima
75g 20% hapukoor
1dl suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor
3munakollast

KATE:
6 munavalget
1,250 dl suhkrut
nõpuotsaga sidrunihapet

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. 

Sulata või ja jäta jahtuma.
Vahusta põhja jaoks munakollased suhkruga, lisa sulavõi ning soola ja küpsetuspulbriga jahu. Sõtku ühtlaseks taignaks ning laota see 28 suurus ümmargusse koogivormi. Torka kahvliga põhja sisse augud ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Sega täidise jaoks kokku kohupiim, munakollased, suhkrud ja sidruni koor. Vala kohupiimatäidis põhjale ja küpseta 25 minutit.

Tõsta kook ahjust välja jahutuma.

Vahusta munavalged sidrunihappega tugevaks vahuks. Vahustamise lõppjärgus lisa suhkur ja vahusta seni, kuni munavalge vaht on nii tugev, et kaussi tagurpidi keerates see välja e ivoola. Kanna munavalgevaht koogile ning küpseta 200 kraadi juures 7-10 minutit. 


Kook tuli absoluutselt täiesti õige ja maitsev :) Parajalt magus ja hapukas, sidrunikoor andis väga palju juurde. Seda ka veel, et mina kasutan tavalist nisujahu ja tavalist suhkrut, seega ma ei tea, kuidas kõik toimib, kui kasuatada igasugu peeneid täisteratooteid või erinevaid palmi, roo, pruune jne suhkruid. Mul on moto - kui kook, siis patune :) 

Head küpsetamist, kui Sa arvad, et see võiks Sulle maitseda :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar