esmaspäev, 20. veebruar 2017

Quillingu õpituba

Käisin jälle Teeme TeistMoodi käsitöösalongis :) Mina ei saa sinna midagi parata, et nemad seal korraldavad nii palju selliseid õpitubasid, mida mina ka õppida tahan. Jaanika juba rääkis seal midagi uutest tulevatest õppimistest ja mina juba tean, et vähemasti ühte ma lähen kindlasti :)  Küll mul on hea meel, et ma sellele lingile sattusin ja mul on nüüd üks koht, kus ma oskan ja saan ISE käia just nii, kuidas mulle sobib ja teha just neid asju, mida mulle nii väga meeldib teha. 

Seekord me õppisime quillingut. Ma olen seda varem piilunud, aga ei ole see paberitöö mind selliselt kõnetanud, et oleksin ise pusima hakanud. Seekord aga toodi tehnika õppimine praktiliselt koju kätte ja ma mõtlesin, et see oleks ju üks üsna äge ja ilus viis kaarte teha. Ma võtsin seekord Ruthi ka kaasa - ta enda soovil muidugi :) Nii me siis läksimegi koos uut asja õppima.

Alustuseks rääkis juhendaja kõikidest temale teadaolevatest töövahenditest - nii mõttetutest kui mõttestatud vahenditest. Võibolla ta rääkis nendest mõttetutest liiga palju, aga võibolla see siiski oli vajalik, et kui minust saab tõeline quillingufänn, siis ma tean, mida ma kindlasti endale ostma ei peaks. Veel rääkis ta erinevatest paberitest, mis quillinguks sobivad ja paberi paksus peaks olema 120-160g/m2 ja kaardi toorik 300g/m2. Põhiline ongi paberi valikul see, et liiga õhuke paber hakkab lokkima. Siis ta rääkis paberihundist, põhiliselt manuaalsest, mida on võimalik sellisest prahikataloogist nagu Select osta (ma hetkel ei leidnud küll ühtegi pakkumist, aga eriti ei süvenenud ka). Liimidest rääkis ka ja liimituubidest - millele tähelepanu pöörata, kui ostma lähed. 

Ta rääkis palju. Lõpuks hakkasime ikka proovima ka, kuidas seda paberit siis selle töövahendiga rulli keeratakse. Ega see kuigi keeruline ei ole. Rullis paberist saad siis vormida Sulle vajalikke kujundeid (kolmnurkasid, ovaale, lehti - kuhu iganes Su fantaasia Sind viib). Esimese asjana proovisimegi teha lihtsalt ringi, sealt edasi juba lilleõie kroonlehte ja veel edasi lille lehte. Õppisime, kuidas saab see värviline osa sinna rullis paberi ümber ja õppisime, kuidas neid saadud kujundeid üksteise külge kinni liimida. 


Ta õpetas, kuidas neid detaile üksteise külge niimoodi liimida (mis järjekorras), et see lill jääks lõpptulemusena ilus ümmargune. Väikese lisapaberi panemist õpetas ka - juhuks, kui lille kroonlehed kohe üldse kokku jääda ei taha. 

Kõige raskem oli teha kaari või ma ei teagi, kuidas neid nimetada. Neid ikka ise koha peal välja ei mõtle ja kokku ei pane. Enda jaoks panen kirja, et alla 16 pooliku riba me kaart üldse tegema ei hakkagi (õpetaja sõnad). Kaarte tegemisel õppisime kahte erinevat varianti - kerge polnud kumbki. Ma hetkel ei tea, kas mul meeles on, aga ma pärast proovin teha, et kinnistuks. 

Nende vidinate tegemine ei olegi nii rakse, kui lõpuks selle kaardi kokku panemine :) Sest mul puudub kompositsioonitaju ehk siis ma ei tea täpselt, kuidas on ilus... Ilus minu silmade jaoks. Aga minu esimene quillingutehnikas kaart tuli selline:


Päris ilus eks? Tegelikult ei ole. On lopergune ja kõver ja ebaühtlane. Värvid tuli valida suhteliselt kiirustades ja iga detaili tegemisse ei saanud väga hoolega süveneda, sest koguaeg oli kiire :) 

Mõningaid töövõtteid me nüüd Ruthiga oskame ja töövahendid ostsime ka endale - eks paistab, kas kumbki meist midagi quillingu mailmas korda ka saadab. Kui Teeme TeistMoodi salong peaks tegema pitsilise quillingu õpitoa, olen minemas. Tule kaasa, kui huvi ja tahtmist on - see tehnika sobib igale ühele, kes ei karda just käsi määrida (päris palju PVA liimi). 

Paber võib ka mõnikord sõrme all väga mõnus olla. Vahelduseks lõngale oli väga vahva hoopis paberimaailmas avastada. 

Aitäh Jaanikale õpitoa korraldamise eest ja aitäh Marile juhendamast! 


4 kommentaari:

  1. Aitäh, Ennike, kaasa võtmast! Nagu juba ütlesin, sellisesse õpituppa taas tulema olen mina "käsi" :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole tänu väärt, Ruth :) Järgmiste tegemisteni siis :)

      Kustuta
  2. Palun tsipake vähem enesekriitikat!! Väga ilus, tõesti! Sinu tööd on alati sellised korrektsed ja puhtad. Usu, kui mind paberi ja liimi juurde lasta oleks kaardil vaid üks suur ports liimi ja kägardunud paberiribad. Imetlen ja hindab inimesi, kel on oskust ja kannatlikkust nii peent tööd teha. Jõudu edaspidiseks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, aitäh :) Mul juba järgmine kaart valmib... Selline nikerdamine on minu rida :)

      Kustuta