teisipäev, 18. september 2018

Heategu enneaegsetele


Eestis sünnib igal aastal ligikaudu 800 enneaegset last, kes veedavad oma esimesed elupäevad/- nädalad/ -kuud haiglas. Kingime neile esimese kaisulooma- kaheksajala, kes rõõmustaks neid haiglas ja hiljem koju minnes. Kaheksajalgade heegeldamine on levinud paljudes riikides. Kaheksajalgade kombitsad peaksid lapsele meenutama nabanööri, millest ta on kõhus olles kinni hoidnud, pakkudes vastsündinule lohutust ning nendest kinni hoidmine vähendab riski, et kogemata tõmbab laps lahti andurid või elutähtsad aparaadid.

Kaheksajalad antakse haiglatele (Tallinna Lastehaigla, Ida-Tallinna Keskhaigla, Pelgulinna Sünnitusmaja, Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliinik) üle rahvusvahelisel enneaegse sünni tähistamise päeval 17.novembril.

Kaheksajalgasid on väga lihtne teha ja sellega saab igaüks hakkama, kes natukenegi heegeldada oskab. Ühe kaheksajala merjalikulu on suhteliselt väike, sest kaheksajalad on väikesed. Mina sain terve hunniku lõngajääke ära kasutada, milliest enam midagi suurt teha naguniigi poleks saanud. 
 
Enneaegsete kodulehel on õpetus olemas nii peenema lõnga (puuvillane) kui ka jämedama lõnga tarbeks. Peaseegi, et lõng oleks masinapestav (60 kraadi). Kui oled märjamaalane, võin vabalt Sind juhendada, kui abi vajad :) 


Minu panus on antud - 10 kaheksajalga :) 
Hea on olla! Sest kõige väiksemaid peab hoidma! 

Anna Sinagi enda panus!

Heas usus,
Ennike



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar